Το μέταλλο Shinkansen που μεταμορφώνεται σε ρόπαλα του μπέιζμπολ θα αρχίσει να πωλείται τον Οκτώβριο.

Μέταλλο από απορριπτόμενα τρένα υψηλής ταχύτητας Shinkansen έχει ανακυκλωθεί σε παιδικά ρόπαλα του μπέιζμπολ, τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν προς πώληση σε περιορισμένη έκδοση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με μια ιαπωνική εταιρεία αθλητικών ειδών και μια σιδηροδρομική εταιρεία.

Η Mizuno Corp. και η Central Japan Railway Co. δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να πουλήσουν 1.400 ρόπαλα με τιμή 14.300 γεν (98 δολάρια) το καθένα, με τρία σχέδια, μεταξύ των οποίων ένα που αποτίει φόρο τιμής στα εμβληματικά μπλε και λευκά χρώματα του Tokaido Shinkansen και μάρκες που του μοιάζουν.

Η δεύτερη παραλλαγή είναι παρόμοια αλλά έχει ασημί απόχρωση, ενώ η τρίτη παραλλαγή, ουσιαστικά κίτρινη, είναι εμπνευσμένη από τα δοκιμαστικά τρένα με το παρατσούκλι “Dr Yellow”.

Οι φίλοι του μπέιζμπολ και των σιδηροδρόμων θα μπορούν να αγοράζουν τα ρόπαλα από τις 14 Οκτωβρίου, ημερομηνία της Ημέρας Σιδηροδρόμων, που αναγνωρίζεται σε εθνικό επίπεδο για τον εορτασμό των σιδηροδρόμων.

Μια φωτογραφία δείχνει αγόρια να κρατούν μπαστούνια του μπέιζμπολ κατασκευασμένα από αλουμίνιο από απορριφθέντα τρένα υψηλής ταχύτητας shinkansen, στο Τόκιο την 1η Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Η JR Central παροπλίζει τρένα υψηλής ταχύτητας που είναι περίπου δέκα ετών. Κάθε χρόνο, επτά τρένα της γραμμής Tokaido Shinkansen διαλύονται. Μέχρι τώρα, το αλουμίνιο που ανακτάται καθαρίζεται και επαναχρησιμοποιείται για τη διακόσμηση κτιρίων.

Για τις νυχτερίδες, η σύνθεση των μετάλλων τροποποιείται ώστε να εξασφαλίζεται η ίδια αντοχή με τις συμβατικές μεταλλικές νυχτερίδες.

Οι δύο εταιρείες με περιβαλλοντική συνείδηση ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 97% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη, μειώνεται όταν το αλουμίνιο ανακυκλώνεται με αυτόν τον τρόπο σε σύγκριση με την κατασκευή νέου αλουμινίου.

“Δυσκολευτήκαμε να αναδημιουργήσουμε τα χρώματα των τρένων shinkansen, αλλά θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά νέα όνειρα και ελπίδες μέσω των προϊόντων μας και να διευρύνουμε τον κόσμο του μπέιζμπολ”, δήλωσε ο Takumi Nakata, διευθύνων σύμβουλος της Mizuno Corp. σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

“Θα ήθελα τα παιδιά να χτυπούν τις μπάλες με ταχύτητα 285 χιλιομέτρων την ώρα”, πρόσθεσε ο Akihiko Nakamura, αντιπρόεδρος της JR Central, αναφερόμενος στην ταχύτερη ταχύτητα του τρένου Tokaido Shinkansen.