Το πανεπιστήμιο Nihon αναστέλλει και πάλι την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου για τους ισχυρισμούς περί κάνναβης

Το Πανεπιστήμιο Νιχόν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει και πάλι επ’ αόριστον την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου και κλείνει τον κοιτώνα της λόγω υποψιών για κατοχή κάνναβης σε βάρος αρκετών μελών της ομάδας.

Ένα μέλος της ομάδας συνελήφθη για ύποπτη κατοχή κάνναβης και παράνομης διεγερτικής ουσίας στις 5 Αυγούστου μετά από αστυνομική έρευνα στον κοιτώνα της ομάδας ποδοσφαίρου στο Τόκιο.

Η αστυνομία ερευνά τον κοιτώνα της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Nihon στο Τόκιο στις 22 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Το πανεπιστήμιο διέταξε τότε την ομάδα να αναστείλει την προπόνηση επ’ αόριστον, αλλά δήλωσε στις 10 Αυγούστου ότι ήρε την αναστολή επειδή “οι προσπάθειες πολλών φοιτητών θα είναι άχρηστες αν αναγκαστούν να αναλάβουν από κοινού την ευθύνη”.

Η αστυνομία του Τόκιο έψαξε ξανά τον κοιτώνα στις 22 Αυγούστου, αφού άλλοι παίκτες ήταν ύποπτοι για κατοχή κάνναβης, σύμφωνα με πηγές ερευνών.

“Δεν πρόκειται πλέον για μεμονωμένη εγκληματική συμπεριφορά. Η ευθύνη μας για τη διαχείριση και την εποπτεία ως πανεπιστήμιο έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση”, δήλωσε το Πανεπιστήμιο Nihon.

Η ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου, η οποία έχει κερδίσει το Koshien Bowl, το εθνικό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα, 21 φορές, έχει εμπλακεί σε μια σειρά από σκάνδαλα, με τον προπονητή της να απολύεται πρόσφατα μετά από καταγγελίες για εκφοβισμό.

Το 2018, η ομάδα επικρίθηκε για ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα που έκανε ένα μέλος της σε έναν αγώνα επίδειξης εναντίον του Πανεπιστημίου Kwansei Gakuin.