Το GP Zandvoort θέλει να διώξει την κακή συμπεριφορά από τους οπαδούς: «Τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά»

WeLoveSports.grs

Ενόψει του Γκραν Πρι του Zandvoort 2023, η διοίκηση της πίστας έχει αυστηροποιήσει τα μέτρα για την πρόληψη της παραβατικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του GP. Αυτό ανακοινώθηκε από τον σκηνοθέτη Robert van Overdijk κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πίστα των αμμόλοφων.

Την περασμένη σεζόν υπήρξε μεγάλη αναταραχή λόγω κακής συμπεριφοράς κυρίως Ολλανδών οπαδών αγώνων κατά τη διάρκεια του GP της Αυστρίας. Εκείνη την εποχή, τα social media παραπονέθηκαν κυρίως για μισογυνική και σεξιστική συμπεριφορά.

Ο Van Overdijk ανακοινώνει ένα αυστηρότερο πρωτόκολλο. “Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτή είναι μια εκδήλωση όπου οι οικογένειες αισθάνονται άνετα. Απευθυνόμαστε επίσης στους επισκέπτες, οι οποίοι θέλουμε επίσης να συμμετάσχουν σε αυτό.”

Ο οργανισμός θέλει να διευκολύνει τις (γυναίκες) επισκέπτες να αναφέρουν ανάρμοστη συμπεριφορά. “Εκτός από ένα τηλεφωνικό σημείο αναφοράς, υπάρχουν επίσης σημεία φυσικής επαφής όπου οι άνθρωποι μπορούν να αναφέρουν σε άνδρες και γυναίκες υπαλλήλους.”

GP μετά το 2025;

Το Grand Prix του Zandvoort είναι στο ημερολόγιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Μετά από αυτό, ένα νέο συμβόλαιο με τον Όμιλο Formula One (FOM) πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί.

«Δεν είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε και εμείς στο ημερολόγιο μετά», λέει ο Van Overdijk. “Τι θα συμβεί μετά από αυτό εξαρτάται βασικά από την FOM.”

Το Zandvoort GP του 2023 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου.