«Τώρα ταξιδεύω για να κερδίσω τουρνουά»

Με ένα άλμα στην κοντινή λίμνη του Autotron στο Rosmalen, ο ελληνικός στίβος Tallon γιόρτασε τον δεύτερο τίτλο του ATP με την ομάδα του το βράδυ της Κυριακής. Ο τενίστας είχε πει ευθαρσώς πριν το τουρνουά ότι θα έκανε μια βουτιά αν κέρδιζε.

Και ναι, η υπόσχεση είναι χρέος.

Αλλά αν κάποιος δεν ξεφεύγει από την αλήθεια, είναι το ελληνικό μονοπάτι. Η σκηνή ταιριάζει στον Βορειοολλανδό. Είναι ένας άνθρωπος με μπραβούρα.

Πίνετε πολύ

Αν και ο ελληνικός στίβος, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του τίτλο νωρίτερα φέτος στο Pune της Ινδίας, ταξιδεύει ήδη στο Halle της Γερμανίας για το επόμενο τουρνουά του σήμερα, η συνολική νίκη στο Rosmalen θα πρέπει να γιορταστεί.

«Ο προπονητής μου πιθανότατα θα μου πει απόψε ότι δεν μπορώ να πιω πολύ, αλλά μπορώ να σου πω: αυτό θα συμβεί», χαμογελά ο Γκρεκόπ σε μια κατάμεστη αίθουσα τύπου την Κυριακή μετά τη νίκη του στο τουρνουά.

Ο προπονητής του, Kristof Vliegen, που διαδέχθηκε τον Raemon Sluiter στην αρχή της χρονιάς, τα ακούει όλα χαμογελώντας. Ο Βέλγος γελάει λιγότερο όταν η ελληνική πίστα λέει ότι κρυφά του αρέσει να είναι το νέο νούμερο 29 στον κόσμο την επόμενη εβδομάδα.

Ο 26χρονος τενίστας ξεπερνά έτσι την καλύτερη κατάταξη του προπονητή του. Κάποτε ήταν ο αριθμός 30 στον κόσμο. «Ε, ρε, ρε», απαντά ο Βλίγκεν στα γέλια του κοινού στα λόγια των Ελλήνων.

Λίγο αργότερα, ο ελληνικός στίβος λέει με πιο σοβαρό τόνο πόσο σημαντικός είναι για αυτόν ο Vliegen και ο γυμναστής Bas van Bentum.

Οι τρεις τους ταξιδεύουν μαζί σε όλο τον κόσμο εδώ και αρκετούς μήνες και βιώνουν μαζί τις όμορφες και λιγότερο όμορφες στιγμές. “Ο Μπας και ο Κριστόφ σημαίνουν τα πάντα για μένα. Ο Κριστόφ είναι έμπιστος για μένα, κάποιος στον οποίο μπορώ να του πω τα πάντα. Με καταλαβαίνει απίστευτα καλά. Δουλεύω με τον Μπας δύο χρόνια τώρα και βλέπουμε ο ένας τον άλλον κάθε μέρα. τα πάντα για μένα. Δεν θα ήθελα να τον λείψω».

Όμορφες και λιγότερο όμορφες στιγμές

Το σπουδαίο είναι ότι ο ελληνικός στίβος και η ομάδα του μένουν κοντά ο ένας στον άλλον. Ακόμα κι όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Στο Ρολάν Γκαρός, η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι σχεδόν παγωμένη όταν ο ελληνικός στίβος επιπλήττει τον προπονητή του από απογοήτευση στον πρώτο γύρο.

Το Flying δεν το δέχεται αυτό και δεν εμφανίζεται πλέον στην πίστα. Το ίδιο βράδυ, οι δυο τους αναπληρώνουν τον «καυγά». «Δεν μου άρεσε να το κάνω αυτό», λέει τώρα ο Vliegen. “Αλλά νομίζω ότι το σήμα μου προς τον Tallon ήταν δυνατό τότε. Ελπίζω ότι αυτό συνέβαλε και σε αυτήν την εβδομάδα.”

Η ελληνική πίστα χαίρεται που κατακλύζει την παγκόσμια κορυφή με τους Vliegen και Van Bentum πίσω του. “Το να κερδίσω έναν τίτλο ATP στη χώρα μου είναι ένα όνειρο. Θεωρώ επίσης ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου μέχρι στιγμής.”

Η εβδομάδα στο Rosmalen έφερε, σύμφωνα με τους Έλληνες, κάτι ακόμα καλύτερο: μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. «Δεν ταξιδεύω πλέον σε αυτά τα τουρνουά για να κερδίσω έναν ή δύο γύρους, αλλά για να κερδίσω το τουρνουά», λέει.

“Το να κερδίσω ένα τουρνουά ATP στο χόρτο δεν ήταν κάτι που ονειρευόμουν αμέσως, αλλά τώρα που το κάνω πραγματικά, είναι φανταστικό. Αυτή η εβδομάδα θα μείνει μαζί μου για πάντα.”