Η Νέα Νότια Ουαλία εισάγει όριο για τα στοιχήματα στους κουλοχέρηδες και μειώνει τον αριθμό των μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, ο αριθμός των παιγνιομηχανημάτων στην πολιτεία θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 3,000. Χιλιάδες κουλοχέρηδες θα καταργηθούν και ένα νέο όριο μετρητών θα εισαχθεί για τα νέα μηχανήματα.

Περιορισμός των μέγιστων πονταρισμάτων στα τυχερά παιχνίδια

Το χρηματικό όριο είναι περίπου. 340 (AU$500) Το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές δεν θα υποφέρουν από τις βλάβες των τυχερών παιχνιδιών. Το μέτρο αποσκοπεί επίσης στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η οποία αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στη Νέα Νότια Ουαλία, με τους εγκληματίες να καταχρώνται τις παμπ και τις λέσχες τυχερών παιχνιδιών.

Η Νέα Νότια Ουαλία αντιμετώπισε επίσης μια διαταραχή στη δοκιμή της για τυχερά παιχνίδια χωρίς μετρητά, αφού προέκυψε ότι μια επίθεση στον κυβερνοχώρο ενδέχεται να έθεσε σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα περίπου 40 πελατών.

Οι αλλαγές είναι σημαντικές και θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, με το όριο στοιχηματισμού στα φρουτάκια να μειώνεται από το προηγούμενο όριο των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. 3,340 (A$5,000). Η ανεξάρτητη αρχή NSW Independent Liquor and Gaming Authority (ILGA) εισήγαγε τις αλλαγές στο πλαίσιο της επίσημης κυβερνητικής ρύθμισης των τυχερών παιχνιδιών.

Υπουργός Τυχερών Παιχνιδιών και Ιπποδρομιών της NSW David Harris χαιρέτισε την αλλαγή και είπε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στους καταναλωτές έναν ασφαλέστερο τομέα τυχερών παιχνιδιών και αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα:

Μία από αυτές τις δεσμεύσεις ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μηχανών πόκερ στην πολιτεία, και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Υπουργός Τυχερών Παιχνιδιών και Αγώνων της Νέας Νότιας Ουαλίας David Harris

Ο κ. Harris επανέλαβε ότι παρά τις ριζικές μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να υπονομεύσει τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται ενεργά με τον κλάδο και θα διασφαλίσει ότι οι όποιες σημαντικές μεταρρυθμίσεις θα είναι τουλάχιστον καθοδηγούμενες από τους ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε να συμβουλεύονται για την καλύτερη πορεία δράσης.

Η είδηση δεν έχει περάσει καλά με καμία από τις δύο πλευρές – από τη μία πλευρά, υπάρχουν τα γεράκια των τυχερών παιχνιδιών και από την άλλη, τα περιστέρια των τυχερών παιχνιδιών.

Πρώτα οι καταναλωτές, αλλά πρέπει να ζητείται η γνώμη της βιομηχανίας

Το νέο σχέδιο δέχτηκε γρήγορα πυρά. Ένα από τα σημεία στα οποία το στρατόπεδο κατά των τυχερών παιχνιδιών συγκρούστηκε ιδιαίτερα με την κυβέρνηση είναι η καθυστέρηση της υποσχόμενης δοκιμής των τυχερών παιχνιδιών χωρίς μετρητά, η οποία πιθανότατα θα πρέπει να αναβληθεί σε απροσδιόριστη ημερομηνία.

Σύμφωνα με τους αντιπάλους, αυτό αποτελεί απόδειξη ότι το “λόμπι των τυχερών παιχνιδιών” έχει σημαντικό βάρος στην πολιτική και ότι το “λόμπι των τυχερών παιχνιδιών” δεν έχει ακόμη κληθεί. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ.

Ο κ. Harris αρνήθηκε κάθε τέτοιο υπαινιγμό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά με συνέπεια και διασφαλίζει ότι οι αλλαγές που υιοθετούνται είναι επωφελείς για τους καταναλωτές. Η Νέα Νότια Ουαλία και η ρυθμιστική της αρχή σάρωσαν πρόσφατα τα καταστήματα λιανικής πώλησης και διατύπωσαν αντιρρήσεις για την προσφορά ΑΤΜ που χορηγούν χρήματα με πίστωση.