Η Νέα Νότια Ουαλία επικροτεί τις προσπάθειες της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών ενόψει της απαγόρευσης της 1ης Σεπτεμβρίου

The Κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσε ότι η προτεινόμενη απαγόρευση θα εφαρμοστεί πλήρως, και ήδη σχεδόν το 50% των καταστημάτων έχουν αποφασίσει να λάβουν προληπτικά μέτρα και να αφαιρέσουν την εξωτερική σήμανση των τυχερών παιχνιδιών.

Η Νέα Νότια Ουαλία προετοιμάζεται για την απαγόρευση της σήμανσης τυχερών παιχνιδιών

Το μέτρο που συζητείται είναι μια πρόταση που πέρασε από την κυβέρνηση και θέλει τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών να αφαιρούν τις πινακίδες που προσκαλούν τους περαστικούς να επισκεφθούν τα καταστήματά τους. VIP Lounge, VIP Lounge, Golden Room, Players’ Loungeκαι άλλους παρόμοιους χώρους τυχερών παιχνιδιών, οι οποίοι είναι απλώς επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών.

Η κυβέρνηση ενήργησε επίσης προληπτικά και προέβλεψε τη χρήση από ορισμένες επιχειρήσεις εικόνων και σημάτων όπως δράκων, νομισμάτων ή κεραυνών για την προσέλκυση του κόσμου, αλλά αυτό το είδος εξωτερικής επωνυμίας και επωνυμίας εγκαταστάσεων έχει επίσης απαγορευτεί βάσει των νέων κανόνων. Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης της NSW παρείχαν ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι 215 έξω από το 530 Οι χώροι παραγωγής έχουν σημειώσει πρόοδο στην εφαρμογή του μέτρου.

Υπουργός Τυχερών Παιχνιδιών και Ιπποδρομιών David Harris εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που κατέβαλαν αυτά τα ιδρύματα και δήλωσε ότι δείχνουν ότι οι φορείς εκμετάλλευσης και η κυβέρνηση μπορούν πράγματι να συνεργαστούν για να συμβάλουν στη μείωση της βλάβης που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια και να διασφαλίσουν την προστασία των καταναλωτών σε όλους τους τομείς.

“Ανακοινώσαμε αυτές τις αλλαγές τον Μάιο ως μέρος μιας σταδιακής προσέγγισης για να διασφαλίσουμε ότι οι παμπ και τα κλαμπ έχουν τον χρόνο που χρειάζονται για να αποκρύψουν, να αφαιρέσουν και να σβήσουν τυχόν αφίσες που προωθούν τα τυχερά παιχνίδια”, πρόσθεσε ο Davis. Ωστόσο, το μέτρο αυτό είναι μόνο μία από τις σχεδιαζόμενες προτάσεις που θα συμβάλουν στην αύξηση του επιπέδου του υπεύθυνου τζόγου στην Αυστραλία και ειδικότερα στη Νέα Νότια Ουαλία.

Σειρά μέτρων για την προστασία των καταναλωτών και την καταπολέμηση του εγκλήματος

Σχεδιάζονται περαιτέρω μέτρα για να διασφαλιστεί η προστασία των Αυστραλών και των κατοίκων της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ένα από τα πιο φιλόδοξα μέτρα είναι η μείωση του ορίου εισόδου μετρητών στα ηλεκτρονικά μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών από τα 5.000 δολάρια που είναι σήμερα στα 500 δολάρια.

Ένα άλλο μέτρο είναι να απαγορευτεί στις λέσχες που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια να κάνουν πολιτικές δωρεές οποιουδήποτε είδους, ενώ υπεύθυνοι για τον υπεύθυνο τζόγο θα είναι πλέον διαθέσιμοι σε όλα τα καταστήματα με περισσότερα από 20 μηχανήματα. Η Νέα Νότια Ουαλία εστιάζει επίσης στην τεχνολογία χωρίς μετρητά για τον περιορισμό του ξεπλύματος χρήματος και την ενίσχυση της προστασίας των παικτών.