Ο Γιούργκεν Κλοπ καλωσορίζει ένα Ιάπωνα στέλεχος στους “κόκκινους”!

Ο Γουατάρου Έντο, ένας εξαιρετικός ανανήπτης

Ο Wataru Endo ήταν Ιάπωνας κεντρικός μέσος που ξεκίνησε την καριέρα του στην Yokohama South Totsuka SC από το 1999 έως το 2004. Έπαιξε στις ομάδες νέων εκεί μέχρι να ενταχθεί στο Yokohama South Totsuka Jr HS το 2005. Στο σύλλογο, έπαιξε στην U-13 και U-15.

Άλλαξε ομάδα το 2007. Έγινε μέλος της Shonan Bellmare U18. Κλήθηκε στην πρώτη ομάδα ως νεαρός παίκτης.

Από το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, έπαιξε 167 αγώνες με τον σύλλογο. Πέτυχε 24 γκολ, έδωσε επτά ασίστ και δέχθηκε οκτώ κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη κάρτα σε 14.712 λεπτά συμμετοχής. Αγωνίστηκε σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπελμάρε, μέχρι την αποχώρησή του για την Urawa Reds.

Σε τρεις σεζόν με την Urawa Red Diamonds, έπαιξε 108 αγώνες, πέτυχε έξι γκολ και επτά ασίστ. Στον σύλλογο, έπαιζε σε αμυντικό ρόλο και είχε λιγότερη διάθεση να επιτεθεί.

Από το 2018, ξεκίνησε την καριέρα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πήγε στην Sint-Truiden της βελγικής Jupiler Pro League. Πέρασε δύο χρόνια εκεί, με 31 συμμετοχές. Η καλύτερη σεζόν του ήταν η πρώτη του σεζόν με την 17 παιχνίδια και δύο γκολ.. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Στουτγκάρδη όπου θα παραμείνει μέχρι τον Ιούλιο του 2023.

Έφτασε στη Γερμανία για την έναρξη του 2019/2020 στη 2η κατηγορία, κέρδισε την άνοδο με τον σύλλογο στην Μπουντεσλίγκα σε ρόλο αστρικού μέσου. Στην κορυφαία κατηγορία είχε τις καλύτερες επιδόσεις, παίζοντας την πλειοψηφία των αγώνων κάθε σεζόν.

Η Λίβερπουλ αποκτά έναν σπουδαίο μέσο

Οι Κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ δεν απέκτησαν έναν κεντρικό μέσο Για την έναρξη της σεζόν. Προσπάθησαν να κάνουν προσφορά για τον Moisés Caicedo και παρόλο που επρόκειτο για ποσό ρεκόρ για τον παίκτη του Νότου, εκείνος απέρριψε την προσφορά καθώς δεν ήθελε να πάει στη Λίβερπουλ.

Ο Γουατάρου Έντο είναι ο παίκτης που πρέπει να προσέξει κανείς στο μεταγραφικό παζάρι. Οι καλές του εμφανίσεις έπεισαν τη Λίβερπουλ, η οποία τον απέκτησε έναντι 19 εκατομμυρίων. Η αξία του ήταν 6,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Transfermarkt. Έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του, στη νίκη με 3-1 επί της Μπόρνμουθ.

Δείτε τις τελευταίες προσθήκες στην αγορά: