Συνθέσεις Κροατία – Τουρκία: οι πιθανές ομάδες [12/10]

Κροατία – Τουρκία προεπισκόπηση

Τα δύο έθνη είναι στην κορυφή του ομίλου D με 10 βαθμούς.

L’ομάδα με προπονητή τον Zlatko Dalić κέρδισε και τους τρεις αγώνες. Έφεραν μία ισοπαλία και δεν έχασαν κανένα. Επιπλέον, οι γηπεδούχοι πέτυχαν εννέα γκολ και δέχθηκαν ένα στους τέσσερις αγώνες που έδωσαν στα ευρωπαϊκά προκριματικά.

Η εθνική ομάδα της Κροατίας προκρίθηκε έτσι στους 16 του Euro 2024.

Αντίθετα, η τουρκική ομάδα πηγαίνει στον αγώνα στη δεύτερη θέση του Δ’ ομίλου με 10 βαθμούς τον ίδιο αριθμό βαθμών με την Κροατία.

Οι Οθωμανοί έχουν ένα ρεκόρ τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε πέντε αγώνες. Όσον αφορά τα γκολ, η ομάδα του Vincenzo Montella σημείωσε οκτώ και δέχθηκε έξι.

Όπως και οι γηπεδούχοι, έτσι και οι Σουλτάνοι προκρίθηκαν στους 16 του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τις προβλέψειςη Κροατία θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα.

Κροατία Τουρκία comp

Σύνθεση Κροατία – Τουρκία

Κροατία εθνική ομάδα

Η ομάδα με επικεφαλής τον Ζλάτκο Ντάλιτς θα είναι με σχηματισμό 4-3-3.

Οι αρχηγοί της γηπεδούχου ομάδας θα είναι οι Dominik Livaković, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Joško Gvardiol, Borna Barišić, Luka Modrić, Marcelo Brozović, Luka Ivanušec, Andrej Kramarić, Bruno Petković και Mario Pašalić.

Η κροατική ομάδα δεν θα έχει στη διάθεσή της του Ivan Perišić. Ο παίκτης της Τότεναμ τέθηκε εκτός αποστολής με ρήξη χιαστού. Ωστόσο, δεν υπάρχουν τιμωρημένοι παίκτες στην ενδεκάδα για αυτό το ματς.

Εθνική ομάδα της Τουρκίας

Η ομάδα του φεγγαριού και του αστεριού θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με σχηματισμό 4-1-4-1.

Η 11άδα των Σουλτάνων θα αποτελείται από Uğurcan Çakır, Cenk Özkacar, Merih Demiral, Ozan Kabak, Zeki Çelik, İsmail Yüksek, Yusuf Sari, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu και Bertuğ Yıldırım.

Αξιοσημείωτες απουσίες από οθωμανικής πλευράς είναι οι Mert Günok (τραυματισμός στο γόνατο), Çağlar Söyüncü (τραυματισμός στον προσαγωγό), Cengiz Ünder (ρήξη μυών στο μηρό), Salih Uçan (τράβηγμα στο μηρό) και Umut Nayir (μυϊκός τραυματισμός).

Παρά τους τραυματισμούς, οι Τούρκοι δεν έχουν απουσίες λόγω συσσωρευμένων καρτών.