Συνθέσεις Μίλαν – Νιούκαστλ: οι πιθανές ομάδες [19/09]

Μίλαν – Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ: Προεπισκόπηση αγώνα

Δύο σπουδαίες ομάδες συναντώνται στο στάδιο Σαν Σίρο την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμιλος F του Champions League 2023-24. Για πολλούς, αυτός είναι ο όμιλος του θανάτου λόγω του κύρους των μελών του: Παρί Σεν Ζερμέν και Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι εκεί για να κλείσει τη ζώνη.

Επιπλέον, αυτή η αντιπαράθεση παρουσιάζει την επιστροφή του Sandro Tonali στο σπίτι του από το 2020.

Οι γηπεδούχοι πηγαίνουν σε αυτό το ματς στην τρίτη θέση της Serie A με εννέα βαθμούς από τρεις νίκες και μία ήττα. Αν και βρίσκονται κοντά στην κορυφή του πίνακα, προέρχονται από ένα ήττα που υπέστησαν από την Ίντερ, 5-1. Οι Henrikh Mkhitaryan, Marcus Thuram, Hakan Calhanoglu και David Frattesi ξεπέρασαν το μοναδικό γκολ του Rafael Leao.

Την περασμένη σεζόν, οι Ροσονέρι έφτασαν μέχρι τα πλέι οφ. ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά συνάντησαν την neroazzurri που τους απέκλεισε χάρη σε ένα 3-0 σε συνολικό σκορ, αφού κέρδισε το πρώτο σκέλος με 0-2 και το δεύτερο σκέλος με 1-0.

Στο τοπικό πρωτάθλημα, έχουν την το τρίτο καλύτερο ρεκόρ σκοραρίσματος με μέσο όρο 2,3, προϊόν 9 γκολ. Παράλληλα, η Μίλαν δέχθηκε 7 γκολ, δηλαδή 1,8 κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Αυτή είναι η ομάδα με το τα περισσότερα πέναλτι που δέχτηκε με τρεις περιπτώσεις.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου βρίσκεται η Newcastle United, ένας σύλλογος που υπογράφει την επιστροφή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 20 χρόνια. Τερμάτισε τέταρτη με 71 βαθμούς από 19 νίκες, 14 ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 12e με μόλις 6 βαθμούς, χάρη σε δύο νίκες και τρεις ήττες. Έχουν επίσης σκοράρει 8 γκολ και έχουν δεχθεί 7, δίνοντας μια διαφορά τερμάτων +1.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Μίλαν και η Νιούκαστλ θα βρεθούν αντιμέτωπες στην ιστορία τους. Σύμφωνα με τα προγνωστικά, η Μίλαν θα παίξει με την Μπαρτσελόνα, οι φιλοξενούμενοι είναι πιο πιθανό να κερδίσουν.

Μίλαν – Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ: Πιθανές ενδεκάδες

Μίλαν

Ο έμπειρος τακτικός Στέφανο Πιόλι θα παίξει τον τυπικό του ρόλο ως προπονητής της ομάδας του Μιλάνου με 4-3-3. Η ιταλική θα ξεκινήσει με τα ακόλουθα ονόματα Mike Maignan- Davide Calabria, Fikayo Tomori, Simon Kjaer, Theo Hernandez- Rade Krunic, Ruben Loftus Cheek, Tijani Reijnders- Christian Pulisic, Olivier Giroud και Rafael Leao.

Απόντες λόγω τραυματισμού Ismail Bennacer και Pierre Kalulu.

Newcastle United

Ο Έντι Χάουι θα κατέβει στον αγωνιστικό χώρο με καθρέφτη στην αντιμετώπιση των επιθέσεων των αντιπάλων. Οι βασικοί είναι Nick Pope, Daniel Burn, Sven Botman, Fabian Schär, Fabian Schär, Kieran Trippier, Bruno Guimaraes, Sean Longstaff, Sandro Tonali, Miguel Almiron, Alexander Isak και Anthony Gordon.

Απόντες λόγω τραυματισμού: Joelinton και Joseph Willock.

Αμφίβολοι παίκτες: Emil Krafth και Javier Manquillo.

Όλες οι πληροφορίες για το Champions League: