Ανοίγουν οι Ασιατικοί Αγώνες στην κινεζική πόλη υψηλής τεχνολογίας Χανγκζού

Η τελετή έναρξης των 19ων Ασιατικών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου σε ένα στάδιο 80.000 θέσεων στην Χανγκτσόου, μια κινεζική πόλη όπου εδρεύουν πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να παραστεί στην τελετή για αυτή την ασιατική εκδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία αναβλήθηκε για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Περίπου 12.000 αθλητές από 45 χώρες και περιοχές διαγωνίζονται σε 40 αγωνίσματα, συμπεριλαμβανομένων μη ολυμπιακών αγωνισμάτων όπως το καμπάντι, το σεπακτακράου και το παραδοσιακό γκο. Οι αγώνες διαρκούν έως τις 8 Οκτωβρίου.

Το στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Hangzhou απεικονίζεται στο Hangzhou της Κίνας, στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, την ημέρα της τελετής έναρξης των 19ων Ασιατικών Αγώνων. ( WeLoveSports)

Η Βόρεια Κορέα επέστρεψε στην παγκόσμια αθλητική σκηνή με μια αντιπροσωπεία περίπου 190 αθλητών, αφού είχε απουσιάσει από τις διεθνείς διοργανώσεις μετά το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

Τον Ιούλιο, το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας ενέκρινε τη συμμετοχή έως και 500 Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών χωρίς εθνικά σύμβολα στους Ασιατικούς Αγώνες, στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, αλλά οι αθλητές αυτοί τελικά δεν αγωνίστηκαν στην Χανγκζού.

Μέλη της αντιπροσωπείας της Βόρειας Κορέας φωτογραφίζονται στο χωριό των αθλητών στο Χανγκζού της Κίνας, στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, μία ημέρα πριν από την τελετή έναρξης των Ασιατικών Αγώνων. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Οι θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι διεκδικούνται σε πολλά αθλήματα, μεταξύ των οποίων η πυγμαχία και το τένις.

Το Esport θα κάνει το ντεμπούτο του ως επίσημη διοργάνωση σε αυτή την πόλη της ανατολικής Κίνας, όπου εδρεύει ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd.

Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ήταν οι τρεις πιο επιτυχημένες χώρες στους τελευταίους Ασιατικούς Αγώνες, με την Κίνα να γίνεται επίσης Ολυμπιακή υπερδύναμη.

Μέλη της ιαπωνικής αντιπροσωπείας ποζάρουν για μια φωτογραφία την παραμονή της τελετής έναρξης των Ασιατικών Αγώνων στο Χανγκζού της Κίνας, στις 22 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Αυτή η περιφερειακή διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων, γνωστή και ως Ασιατική Αγώνισσα, διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, στα ζυγά έτη μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Κίνα φιλοξενεί τους Ασιατικούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά τους Αγώνες του 2010 στην Γκουανγκζού και για τρίτη φορά συνολικά.