Ασιατικοί Αγώνες: Η Βόρεια Κορέα κατακτά τα πρώτα της χρυσά μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες της Χανγκζού

Η Βόρεια Κορέα κέρδισε τα πρώτα τρία χρυσά μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκτσόου της Κίνας, την Πέμπτη. Η γυμνάστρια An Chang Ok κέρδισε τα δύο από αυτά και το άλλο ήταν στο ομαδικό αγώνισμα σκοποβολής 10 μέτρων γυναικών.

Η An οδήγησε τη Βόρεια Κορέα σε ένα διπλό στο άλμα γυναικών με την Kim Son Hyang και διπλασίασε το σύνολο των χρυσών μεταλλίων της στο μονόζυγο.

Η Βορειοκορεάτισσα An Chang Ok εκτελεί το άλμα κατά τη διάρκεια του αγώνα καλλιτεχνικής γυμναστικής γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Βόρεια Κορέα συμμετέχει σε διεθνή διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων για πρώτη φορά μετά τους Ασιατικούς Αγώνες του 2018, γνωστούς και ως Ασιάδα, στην Τζακάρτα και την Παλέμπανγκ της Ινδονησίας. Η Βόρεια Κορέα δεν είχε συμμετάσχει στις διοργανώσεις λόγω των συνοριακών ελέγχων COVID-19.

Η Κινέζα Yu Linmin τερμάτισε τρίτη στο άλμα στο γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου Huanglong. Η Γιαπωνέζα Mikako Serita κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο μονόζυγο, ενώ η Κινέζα Zuo Tong κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η An Chang Ok από τη Βόρεια Κορέα αγωνίζεται στον τελικό του μονόζυγου της καλλιτεχνικής γυμναστικής γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 28 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

(Από αριστερά προς τα δεξιά) Η Mikako Serita από την Ιαπωνία, η An Chang Ok από τη Βόρεια Κορέα και η Zuo Tong από την Κίνα ποζάρουν για μια φωτογραφία μετά την κατάκτηση του ασημένιου, χρυσού και χάλκινου μεταλλίου αντίστοιχα στο μονόζυγο της καλλιτεχνικής γυμναστικής γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Στη σκοποβολή, οι Paek Ok Sim, Pang Myong Hyang και Ri Ji Ye έδωσαν στρατιωτικό χαιρετισμό στο βάθρο, χύνοντας δάκρυα καθώς η σημαία της χώρας τους κυμάτιζε πάνω από τα κεφάλια τους.

Το Καζακστάν πήρε το αργυρό και η Ινδονησία το χάλκινο.