Ασιατικοί Αγώνες: Η επιδίωξη της τελειότητας του skateboarding, μουσική για τα αυτιά από τον Hinano Kusaki

Η χρυσή νικήτρια των Ασιατικών Αγώνων Hinano Kusaki πιστεύει ότι το να μπορεί να ακούει την αγαπημένη της μουσική ενώ αγωνίζεται είναι μία από τις πιο ικανοποιητικές πτυχές του skateboarding.

Η 15χρονη Γιαπωνέζα skateboarder, που βρίσκεται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε τον τελικό του πάρκου γυναικών στις 25 Σεπτεμβρίου στο Hangzhou της Κίνας.

Μετά τη νίκη της, η Kusaki μοιράστηκε την αγάπη της για το άθλημα και εξήγησε πώς η μουσική έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της.

Η Hinano Kusaki από την Ιαπωνία αγωνίζεται στον τελικό του παρκ σκιτμπορντ γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας στις 25 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Ακούω μουσική όχι μόνο για να εκτονώσω την ένταση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αλλά και για να κάνω τον εαυτό μου να πιστέψει ότι μπορώ να κάνω αυτό το κόλπο αν ακούσω τη συγκεκριμένη μουσική”, δήλωσε η Kusaki στους δημοσιογράφους.

Ο Kusaki κρατάει τα ασύρματα ακουστικά του ανοιχτά από την αρχή μέχρι το τέλος, όπως και πολλοί άλλοι αθλητές που ασχολούνται με τα λεγόμενα αστικά αθλήματα.

Ακούει όλα τα είδη μουσικής, ακόμη και “τραγούδια που δεν είναι κατάλληλα για skateboarding”.

Απαρίθμησε το ροκ συγκρότημα One Ok Rock και το ραπ ντουέτο Mukade & Inman μεταξύ των αγαπημένων της Ιαπώνων καλλιτεχνών.

“Επιλέγω τραγούδια από το φάκελό μου ανάλογα με το πώς νιώθω κάθε μέρα”, λέει η Kusaki. “Δεν είναι υπέροχο το skateboarding;

Ο Kusaki καλωσορίζει επίσης την ευκαιρία να αλληλεπιδρά με τους καλύτερους skateboarders του κόσμου.

Οι skateboarders συνεργάζονται για να βελτιώσουν ο ένας τις δεξιότητες του άλλου και συγχαίρουν ο ένας τον άλλον όταν κάποιος καταφέρνει ένα κόλπο”, λέει.

“Μιλάω με Αμερικανούς και Βραζιλιάνους skateboarders σε αγώνες, αλλά δεν είχα πραγματικά την ευκαιρία να επικοινωνήσω με άλλους Ασιάτες skateboarders πριν από αυτό”, λέει η κ. Kusaki.

“Μπορούσα να το κάνω αυτό εδώ στους Ασιατικούς Αγώνες. Ελπίζω να τους έχω γίνει καλή φίλη.

Η Γιαπωνέζα skateboarder Hinano Kusaki (Γ) πανηγυρίζει το χρυσό της μετάλλιο μετά τη νίκη της στον τελικό του πάρκου γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, μαζί με την ασημένια Li Yujuan (Α) και την χάλκινη Mao Jiasi, και οι δύο από την Κίνα ( WeLoveSports).