Ασιατικοί Αγώνες: Η Κίνα νίκησε την Ιαπωνία και κατέκτησε το χρυσό στην ομαδική επιτραπέζια αντισφαίριση γυναικών

Η Ιαπωνία δεν ήταν αντάξια της υπερδύναμης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κίνας την Τρίτη, χάνοντας με 3-0 στον τελικό του ομαδικού γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες.

Οι Κινέζες Sun Yingsha (Νο. 1 στον κόσμο), Chen Meng (Νο. 2) και Wang Manyu (Νο. 3) ξεπέρασαν τις προκλήσεις των Hina Hayata, Miu Hirano και Miwa Harimoto μπροστά σε πλήθος κόσμου στο γυμναστήριο Gongshu Canal Sports Park στο Hangzhou της Κίνας.

Η Miu Hirano από την Ιαπωνία είναι σε δράση κατά τη διάρκεια του αγώνα της με την Chen Meng από την Κίνα στον τελικό της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας στις 26 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Με τις δύο κορυφαίες γυναικείες ομάδες στην παγκόσμια κατάταξη να κοντράρονται, ο τελικός της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης αποδείχθηκε ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα στην ασιατική εκδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρά τη μαζική υποστήριξη της διοργανώτριας χώρας, η Hirano, που βρίσκεται στην 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε σε απόσταση τριών πόντων από το να νικήσει την Chen στο δεύτερο παιχνίδι του τελικού best-of-five. Ωστόσο, το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης ανέκαμψε και κέρδισε με 12-10, 8-11, 7-11, 11-8, 11-5.

Η Ιαπωνέζα Hina Hayata αντιδρά μετά την ήττα της από την Κινέζα Sun Yingsha κατά τη διάρκεια του τελικού της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 26 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Sun κέρδισε τη Hayata με 11-6, 12-10, 8-11, 11-9 στον εναρκτήριο αγώνα.

Ο Wang έχασε το πρώτο παιχνίδι αλλά κέρδισε τα επόμενα τρία για να κερδίσει με 6-11, 11-4, 11-7, 13-11 και να ολοκληρώσει τον αγώνα με τον 15χρονο Harimoto, οι γονείς του οποίου είναι από την Κίνα και ο αδερφός του είναι το Νο4 στον κόσμο Tomokazu.

Η Ιαπωνία διεκδικούσε το πρώτο της χρυσό ομαδικό μετάλλιο στην επιτραπέζια αντισφαίριση γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες από τη διοργάνωση του 1966 στην Μπανγκόκ.

Η Miwa Harimoto από την Ιαπωνία παίζει εναντίον της Wang Manyu από την Κίνα στον τελικό της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 26 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)