Ασιατικοί Αγώνες: Η Κιν, κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ, αυξάνει τον αριθμό των κινεζικών χρυσών μεταλλίων στην κολύμβηση

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Qin Haiyang κέρδισε με κυρίαρχο τρόπο τα 200 μέτρα πρόσθιο των ανδρών την Πέμπτη. Η κούρσα χρυσού της Κίνας στην κολύμβηση συνεχίστηκε, καθώς η Ιαπωνία ολοκλήρωσε την ημέρα χωρίς χρυσό μετάλλιο στην πισίνα των Ασιατικών Αγώνων.

Ο Qin πέρασε τον τοίχο σε χρόνο ρεκόρ 2 λεπτά, 7,03 δευτερόλεπτα, 1,64 μπροστά από τον Κινέζο Dong Zhihao. Ο Ιππέι Γουατανάμπε από την Ιαπωνία ήρθε τρίτος, 2,88 πίσω από τον νικητή, στην προτελευταία ημέρα του προγράμματος κολύμβησης στην Aquatic Sports Arena του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της Χανγκζού.

Η 24χρονη Κιν αγωνίζεται στην ασιατική εκδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων μόλις δύο μήνες αφότου κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ 200 πρόσθιο με 2:05.48 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας και έγινε η πρώτη κολυμβήτρια που ολοκλήρωσε τη σάρωση και στα τρία αγωνίσματα του πρόσθιου σε μία μόνο διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

“Ήλπιζα να βρεθώ κάτω από το 2:07 και δεν έμεινα πολύ μακριά”, δήλωσε η Qin. “Είναι πραγματικά διαφορετικό όταν είσαι ο οικοδεσπότης. Μπορείς να ελέγξεις πολύ περισσότερα πράγματα. Είμαστε πολύ τυχεροί από αυτή την άποψη.

Ο Κινέζος Qin Haiyang (Γ) ποζάρει με το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα πρόσθιο στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, μαζί με τον Κινέζο αργυρό Ολυμπιονίκη Dong Zhihao (Α) και τον Ιάπωνα χάλκινο Ολυμπιονίκη Ippei Watanabe. ( WeLoveSports)

Η Qin κέρδισε τα 100 μέτρα τη Δευτέρα και θα προσπαθήσει να συμπληρώσει χατ-τρικ στο πρόσθιο την Παρασκευή στα 50 μέτρα.

Η Κίνα κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια από τα επτά αγωνίσματα της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των δύο σκυταλοδρομιών, ενώ η Νότια Κορέα πήρε δύο ατομικά χρυσά.

“Η Qin είναι πραγματικά η νούμερο ένα κολυμβήτρια στήθους στον κόσμο”, δήλωσε ο Watanabe. “Ξέρω ότι δεν είναι στην κορυφή του παιχνιδιού του, αλλά μπορεί ακόμα να κάνει κανονικά χρόνο 2:07.

“Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα παρά την κακή μου υγεία. Στους προηγούμενους Ασιατικούς Αγώνες, εμείς, οι Ιάπωνες, κάναμε διπλό στα 200 και κέρδισα το ασημένιο μετάλλιο. Η Κίνα έκανε ένα διπλό αυτή τη φορά, και η Qin μόλις έκανε παγκόσμιο ρεκόρ. Θα γυρίσω σπίτι μου με αυτό το συναίσθημα της απογοήτευσης και θα προσπαθήσω να κάνω διάφορα πράγματα για να δώσω στον εαυτό μου μια ευκαιρία να κερδίσω.

Η Κινέζα Zhang Yufei επικράτησε της Siobhan Bernadette Haughey από το Χονγκ Κονγκ κατά 0,08 δευτερόλεπτα και κέρδισε τα 50 μέτρα ελεύθερο γυναικών σε 24,26 δευτερόλεπτα και κατέκτησε το πέμπτο χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Χανγκζού.

Η Κινέζα συμπατριώτισσά της Ye Shiwen κέρδισε τα 200 πρόσθιο σε 2:23.84, ενώ η Ιαπωνέζα Runa Imai πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Νοτιοκορεάτης Kim Woo Min κέρδισε τα 800 ελεύθερο των ανδρών σε 7:46.03. Το χρυσό στο 50άρι πεταλούδα των ανδρών πήγε στον συμπατριώτη του Baek In Chul, ο οποίος έκανε 23.29.

“Ήμουν μέσα στο νερό, αλλά ένιωσα σαν να πετούσα”, δήλωσε ο Baek. “Δεν αισθάνθηκα 100% στην προκριματική σειρά. Ένιωσα πολύ καλύτερα στον τελικό. Έκανα ακόμα μερικά μικρά λάθη. Θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα.