Ασιατικοί Αγώνες: Η Hinano Kusaki, 15 ετών, κερδίζει το χρυσό στο παρκ skateboarding γυναικών

Η Γιαπωνέζα σκιτμπορντίστρια Hinano Kusaki, ηλικίας 15 ετών, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο πάρκο γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες τη Δευτέρα με μερικά κόλπα που κόβουν την ανάσα, συμπεριλαμβανομένου ενός 540.

Η νίκη της ήταν ήδη εξασφαλισμένη πριν κάνει την τελευταία διαδρομή της στην τελική οκτάδα, καθώς κανένας άλλος skater δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη βαθμολογία της, 87,78 βαθμούς, μετά από τρεις διαδρομές στο Qiantang Roller Sports Centre στο Hangzhou της Κίνας.

Η Hinano Kusaki από την Ιαπωνία αγωνίζεται στον τελικό του παρκ σκιτμπορντ γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 25 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Kusaki στη συνέχεια τα πήγε ακόμα καλύτερα με 88,87 στην τρίτη της διαδρομή.

“Είμαι χαρούμενη που κατάφερα όλα τα κόλπα”, δήλωσε η Kusaki. “Θα είμαι πολύ χαρούμενη αν μπορέσω να δείξω τη χαρά του skateboarding μέσα από τις διαδρομές μου.

“Η οικογένεια του skateboarding μας ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον. Απολαμβάνουμε να βλέπουμε άλλους skateboarders να κάνουν σπουδαία κόλπα. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, το συζητάμε για να μάθουμε πώς να το κάνουμε”.

Οι Κινέζοι αθλητές πήραν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο, με τον Li Yujuan να σημειώνει 85,48 βαθμούς και τον Mao Jiasi 80,46.

Τα αγωνίσματα διεξήχθησαν στις καλύτερες από τις τρεις προκριματικές σειρές, με κάθε προκριματική σειρά να διαρκεί 45 δευτερόλεπτα.

“Όταν η Κινέζα (Li) έκανε ένα 540, η βαθμολογία της ανέβηκε κατά περισσότερους από 10 πόντους, οπότε σκέφτηκα ότι θα κέρδιζα αυτό το διαγωνισμό κάνοντας ένα 540”, δήλωσε η Kusaki για την περιστροφή με πλήρη και μισή περιστροφή.

Η Mei Sugawara, η άλλη γιαπωνέζα φιναλίστ, αρκέστηκε στην πέμπτη θέση με 73,85.

Στον τελικό συμμετείχαν πατινέρ ηλικίας μεταξύ 9 και 20 ετών. Η Mazel Paris Alegado, ηλικίας 9 ετών, από τις Φιλιππίνες, κατέλαβε την έβδομη θέση.

“Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Είμαι πολύ περήφανη που έφτασα εδώ”, δήλωσε η Alegado. “Το όνειρό μου είναι να γίνω επαγγελματίας πατινέρ. Θα ήθελα να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ερώτηση τι σκέφτονται οι φίλοι της γι’ αυτήν, η Alegado απαντά: “Πιστεύουν ότι είμαι πολύ κουλ”.

Το χρυσό μετάλλιο στο πάρκο των ανδρών κατέκτησε ο Κινέζος Τσεν Γιε, ο οποίος σημείωσε 84,41 βαθμούς στον δεύτερο γύρο του, ακολουθούμενος από τους Ιάπωνες Γιούρο Ναγκαχάρα (84,00) και Κενσούκε Σασαόκα (83,66).

Η Hinano Kusaki από την Ιαπωνία πανηγυρίζει τη νίκη της στο αγώνισμα skateboard park γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας στις 25 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Γιαπωνέζα αθλήτρια του skateboard Hinano Kusaki (Γ) πανηγυρίζει το χρυσό της μετάλλιο μετά τον τελικό του park γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, μαζί με τις αργυρές Li Yujuan (Α) και Mao Jiasi, και οι δύο από την Κίνα ( WeLoveSports).