Ασιατικοί Αγώνες: Ματσουμότο και Αόκι κερδίζουν δύο ακόμη χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση για την Ιαπωνία

Η Ιαπωνία κατέκτησε το δεύτερο και το τρίτο χρυσό μετάλλιο κολύμβησης στους Ασιατικούς Αγώνες της Χανγκζού την Τετάρτη, με τον Κατσουχίρο Ματσουμότο να κερδίζει στα 100 μέτρα πεταλούδα των ανδρών και τη Ρεόνα Αόκι στα 100 μέτρα πρόσθιο των γυναικών.

Ο Κατσουχίρο Ματσουμότο από την Ιαπωνία κολυμπάει καθ’ οδόν προς τη νίκη στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκζού της Κίνας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η αρχηγός της ιαπωνικής ομάδας κολύμβησης γυναικών, Ρικάκο Ικέι, η οποία παλεύει με προβλήματα υγείας, αρκέστηκε στην πέμπτη θέση στα 100 πεταλούδα, την οποία κέρδισε η Κινέζα Ζανγκ Γιουφέι.

Η Rikako Ikee από την Ιαπωνία κολυμπά στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκζού της Κίνας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Ματσουμότο κέρδισε τα 100 πεταλούδα σε 51,13 δευτερόλεπτα, 0,11 μπροστά από την Γουάνγκ Τσανγκάο, αφού προηγείται της Κινέζας κατά 0,36 στη στροφή.

Ο Ιάπωνας κολυμβητής Katsuhiro Matsumoto ποζάρει με το χρυσό του μετάλλιο μετά τη νίκη του στα 100 μέτρα πεταλούδα ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Καζάκος Adilbek Mussin ήρθε τρίτος με 51.86 στην Aquatic Sports Arena στο Hangzhou Olympic Sports Centre.

Η Αόκι σημείωσε χρόνο 1 λεπτό 6,81 δευτερόλεπτα για να κερδίσει το χρυσό στο 100άρι πρόσθιο, κερδίζοντας τη συμπατριώτισσά της Σατόμι Σουζούκι κατά 0,14 δευτερόλεπτα. Η Κινέζα Γιανγκ Τσανγκ συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών σε 1:07.01.

Η Ιαπωνέζα Reona Aoki κολυμπάει προς τη νίκη στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο, στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Οι Γιαπωνέζες κολυμβήτριες Reona Aoki (R) και Satomi Suzuki ποζάρουν με τα χρυσά και ασημένια μετάλλια τους μετά τον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας στις 27 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Για άλλη μια φορά, δεν μπόρεσα να κολυμπήσω τη συνηθισμένη μου κούρσα, αλλά κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ”, δήλωσε η Ικέι. “Άκουσα τον κόσμο να με επευφημεί στο δεύτερο μισό της κούρσας μου. Προσπάθησα να σκεφτώ ότι οι ζητωκραυγές ήταν για μένα και συνέχισα”.

Στα υπόλοιπα ατομικά αγωνίσματα της ημέρας, η Κινέζα Γουάν Λετιάν κέρδισε το χρυσό στο 100άρι ύπτιο γυναικών, η Κινέζα Γιου Γιτινγκ κέρδισε το 400άρι μικτή ατομική γυναικών και ο τίτλος στο 200άρι ελεύθερο ανδρών πήγε στον Νοτιοκορεάτη Χουάνγκ Σουν Γου.