Ασιατικοί Αγώνες: Ο Ζανγκ νίκησε τον Βατανούκι για το χρυσό στο τένις ανδρών και μια θέση στο Παρίσι

Ο Ιάπωνας Yosuke Watanuki και ο Κινέζος Zhang Zhizhen χαιρετιούνται μετά τη νίκη του Zhang στον τελικό του τένις ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στις 30 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Ιάπωνας Yosuke Watanuki έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι, όταν έχασε με straight sets από τον Κινέζο γίγαντα Zhang Zhizhen στον τελικό του απλού ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες το Σάββατο.

Ο Zhang, ο οποίος κέρδισε το τότε νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης Casper Ruud από τη Νορβηγία στο δεύτερο γύρο του φετινού U.S. Open, νίκησε τον Watanuki με 6-4, 7-6(7) για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και την Ολυμπιακή θέση.

Η Watanuki, 25 ετών, πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στη βελτίωση της παγκόσμιας κατάταξής της για να εξασφαλίσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Είναι μια απόλυτη απογοήτευση”, δήλωσε η Watanuki. “Έχασα την ευκαιρία να πάρω το πρώτο σετ. Καθώς ο αντίπαλός μου άρχισε να σερβίρει πιο δυνατά, δεν μπορούσα να μπω στα ράλι. Έκανα αβίαστα λάθη με το forehand μου και δεν σέρβιρα επίσης καλά.

Ο Watanuki έσπασε το σερβίς του Zhang στο πρώτο game του αγώνα και στη συνέχεια ξανά για να προηγηθεί με 4-1.

Με την υποστήριξη του πλήθους στο Hangzhou Olympic Sports Centre, ο Zhang κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα και άρχισε να παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο σκληροτράχηλος Κινέζος κέρδισε το πρώτο σετ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πληθωρικές επευφημίες του πλήθους για το ανερχόμενο αστέρι του κινεζικού τένις, ο Watanuki δήλωσε: “Ήταν μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Δεν με νοιάζει αν είμαι στο σπίτι μου ή εκτός έδρας όταν παίζω. Το πήρα θετικά.

Το δεύτερο σετ παρέμεινε στο σερβίς και κατέληξε σε τάι-μπρέικ, στο οποίο ο Watanuki έσωσε δύο match points αλλά, στο τρίτο, χτύπησε μια επιστροφή με forehand από cross court εκτός στόχου.

“Στο πρώτο σετ, είπα στον εαυτό μου να ηρεμήσω γιατί βιαζόμουν πολύ”, είπε ο Zhang, “και στο δεύτερο σετ, να είμαι υπομονετικός, να συνεχίσω, να συνεχίζω συνέχεια και να προσπαθώ να βρίσκω ευκαιρίες”.

“Ήταν μια πολύ, πολύ δύσκολη εβδομάδα, όχι μόνο αυτός ο αγώνας, αλλά όλη η εβδομάδα στην πραγματικότητα, από τον πρώτο αγώνα. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα όλο και καλύτερα από την αρχή του πρώτου αγώνα, βήμα προς βήμα.

Ο αγώνας διήρκεσε 1 ώρα και 54 λεπτά κάτω από κλειστή οροφή.

Στους άλλους αγώνες της ημέρας, οι Chan Hao-ching και Chan Yung-jan κέρδισαν τις Lee Ya-hsuan και Liang En-shuo με 6-4, 6-3 στον τελικό του διπλού γυναικών, όπου συμμετείχαν τέσσερις παίκτες από την Ταϊβάν.

Οι Ινδοί Rutuja Sampatrao Bhosale και Rohan Machanda Bopanna κέρδισαν τους Ταϊβανέζους Liang En-shuo και Huang Tsung-hao στον χρυσό τελικό του μικτού διπλού με 2-6, 6-3, 10-4.