Ασιατικοί Αγώνες: Ο Ολυμπιονίκης Ζανγκ κάνει τη δουλειά του και μετά βλέπει τον αντίπαλό του

Η Κινέζα κολυμβήτρια Ζανγκ Γιουφέι δεν μίλησε ούτε καν κοίταξε την Γιαπωνέζα αντίπαλό της και φίλη της Ρικάκο Ικέι μέχρι να τελειώσουν όλα. Όταν τελικά είδαν η μία την άλλη, δεν χρειάστηκαν λόγια.

Σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές του πρώτου μισού των Ασιατικών Αγώνων στο Χανγκζού, η χρυσή Ολυμπιονίκης Ζανγκ και η χάλκινη Ικέε αναγνώρισαν τη σκληρή δουλειά της άλλης αγκαλιάζοντας και κλαίγοντας μετά την τελευταία κούρσα τους στήθος με στήθος την Παρασκευή, στα 50 μέτρα πεταλούδα γυναικών.

Η Γιαπωνέζα κολυμβήτρια Rikako Ikee (Γ) χύνει δάκρυα καθώς τη συγχαίρουν αφού τερμάτισε τρίτη στον αγώνα 50 μέτρων πεταλούδα γυναικών, τον οποίο κέρδισε η Κινέζα Zhang Yufei (Λ), στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Ikee ήταν το πιο λαμπρό αστέρι στους προηγούμενους Ασιατικούς Αγώνες του 2018, κερδίζοντας έξι χρυσά μετάλλια σε ηλικία 18 ετών.

Πέντε χρόνια μετά, η Zhang είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 200 πεταλούδα, ενώ η Ikee προσπαθεί να επιστρέψει στα καλύτερά της μετά την ανάρρωση από λευχαιμία.

“Δεν ξέρω γιατί δεν μου μιλάει. Αποφεύγει ακόμη και την οπτική επαφή στην αίθουσα κλήσης”, δήλωσε απογοητευμένη η Ikee στους δημοσιογράφους πριν κατευθυνθεί προς την τελετή απονομής μεταλλίων, αναφερόμενη στην αίθουσα όπου συγκεντρώνονται οι κολυμβητές πριν από έναν αγώνα.

Ο Ζανγκ προφανώς αγνόησε επίτηδες τον Ικέι για να επικεντρωθεί στην απόδοσή του.

Στην ερώτηση τι είπε στον Ikee, η Κινέζα σταρ είπε: “Του είπα να μην κλαίει, να μην κλαίει. Όταν ανακοίνωσαν το όνομά του στο βάθρο, ήθελα ήδη να κλάψω. Αλλά είπα στον εαυτό μου ότι αυτό ήταν ένα ζωντανό σόου και δεν μπορούσα να κλάψω.

“Τότε ήταν που την είδα να αγκαλιάζει τον προπονητή της, κλαίγοντας. Εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα.

Και οι δύο γυναίκες ήταν εκτός φόρμας όταν έλαβαν μέρος στο εξαήμερο πρόγραμμα στην πισίνα.

Παρ’ όλα αυτά η Ζανγκ κέρδισε έξι χρυσά μετάλλια, τέσσερα στο ατομικό αγώνισμα και δύο στη σκυταλοδρομία. Η Ikee κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία και ένα χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα.

Η Κινέζα κολυμβήτρια Zhang Yufei αγωνίζεται στον τελικό των 200 μέτρων πεταλούδα γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 24 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε να αγωνιστεί ενώ ήταν άρρωστη, η Ζανγκ απάντησε: “Ναι, είναι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. Μόλις μπεις στο νερό, αισθάνεσαι εντελώς φυσιολογικά. Ήταν όλο αδρεναλίνη.

“Αλλά πέρα από αυτό, υπήρχαν στιγμές που ένιωθα αδύναμη και δεν μπορούσα πραγματικά να σταθώ όρθια. Πνευματικά ένιωθα καλά, αλλά από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, είχα χάσει σχεδόν τη φωνή μου”.

Ο Ikee πιστεύει ότι ο Zhang είναι ένας πραγματικός μαχητής.

“Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο δυνατή”, δήλωσε ο Ikee. “Είναι καλό να βλέπουμε τους καλύτερους κολυμβητές του κόσμου όπως αυτή στην Ασία. Με κάνει να θέλω να προπονούμαι πιο σκληρά για να την φτάσω.

Η Κινέζα κολυμβήτρια Zhang Yufei ποζάρει με τα μετάλλιά της από τους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)