Ασιατικοί Αγώνες: Το Αϊτσί και η Ναγκόγια, συνδιοργανωτές των Αγώνων του 2026, δεσμεύονται να διοργανώσουν εμπνευσμένους Ασιατικούς Αγώνες

Η πίεση είναι ήδη μεγάλη για τους επόμενους συνδιοργανωτές των Ασιατικών Αγώνων, καθώς η κινεζική πόλη της υψηλής τεχνολογίας Hangzhou τους διοργάνωσε με έναν εντυπωσιακό αριθμό αγωνιστικών χώρων ολυμπιακής ποιότητας και άνετη διαμονή για τους αθλητές.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας διοργάνωσε το Σάββατο δεξίωση για την προώθηση των “Ασιατικών Ολυμπιακών Αγώνων” του 2026, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο νομό Αϊτσί και στην πρωτεύουσά του Ναγκόγια.

Ο πρόεδρος της JOC Γιασουχίρο Γιαμασίτα, ο κυβερνήτης του Αϊτσί Χιντεάκι Ομούρα και ο Ράτζα Ραντχίρ Σινγκ, εκτελών χρέη προέδρου του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ασίας, ήταν μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στη δεξίωση σε ξενοδοχείο της Χανγκζού, όπου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή οι 19οι Ασιατικοί Αγώνες, καθώς και καλεσμένοι από άλλα συμμετέχοντα έθνη.

Ο Singh έκανε μια πρόποση μετά τις ομιλίες στα αγγλικά των Yamashita και Omura.

Ο Raja Randhir Singh (Γ), νυν πρόεδρος του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ασίας, κάνει πρόποση κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο Hangzhou της Κίνας, στις 7 Οκτωβρίου 2023, για τους επόμενους Ασιατικούς Αγώνες στο νομό Aichi της Ιαπωνίας και την πρωτεύουσά του Ναγκόγια το 2026. ( WeLoveSports)

“Θα αναλάβουμε την κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020”, δήλωσε ο Yamashita, προσθέτοντας ότι οι Ασιατικοί Αγώνες Αϊτσι-Ναγκόγια θα διοργανωθούν με συμπαγή και βιώσιμο τρόπο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πραγματοποιήθηκαν το 2021 μετά από αναβολή ενός έτους λόγω της πανδημίας COVID-19.

Οι Ασιατικοί Αγώνες του 2026 θα είναι οι τρίτοι που διοργανώνει η Ιαπωνία, μετά από εκείνους που διεξήχθησαν στο Τόκιο το 1958 και στη Χιροσίμα το 1994.

Οι διοργανωτές των Αγώνων του 2026 αποφάσισαν σε ένα στάδιο να μην κατασκευάσουν το χωριό των αθλητών για να μειώσουν το κόστος, αλλά τώρα σχεδιάζουν να έχουν ένα μικρό χωριό μετά από αίτημα της OCA, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

“Οι δικοί μας Ασιατικοί Αγώνες Aichi-Nagoya θα αποτελέσουν έμπνευση για όλους”, δήλωσε ο Omura. “Θα εκφράσουμε στον κόσμο το σύνθημά μας: Φανταστείτε μια Ασία.