Γυμναστική: Ο Καζούκι Μινάμι κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους για δεύτερη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο Ιάπωνας Καζούκι Μινάμι κατέκτησε το Σάββατο το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, τερματίζοντας στην ίδια θέση με τη διοργάνωση του 2021.

Ο Minami συγκέντρωσε 14,666 βαθμούς και τερμάτισε μόλις 0,200 πίσω από τον Ισραηλινό Artem Dolgopyat. Ο Milad Karimi από το Καζακστάν τερμάτισε τρίτος με 14,600, ενώ ο Ιάπωνας πρωταθλητής του παντός εδάφους Daiki Hashimoto, δεύτερος στο έδαφος πέρυσι, τερμάτισε έβδομος στην Αμβέρσα του Βελγίου.

“Ήρθα εδώ για να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο, γι’ αυτό νιώθω απογοητευμένος”, δήλωσε ο ειδικός στο έδαφος Μινάμι, ο οποίος ήθελε να μιμηθεί το είδωλό του Κένζο Σιράι, τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Ιαπωνίας στο όργανο.

Ο Ιάπωνας Kazuki Minami αγωνίζεται στον τελικό των ασκήσεων εδάφους ανδρών πριν κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής στην Αμβέρσα του Βελγίου στις 7 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η βαθμολογία δυσκολίας 6,5 του Minami ήταν η υψηλότερη στον τελικό των οκτώ ανδρών, αλλά ένα βήμα πίσω στην τελική προσγείωση της αποδείχθηκε ακριβό στη βαθμολογία εκτέλεσης.

“Αρκέστηκα στο ελάχιστο”, δήλωσε η 23χρονη. “Θα βελτιώσω τις προσγειώσεις μου και ελπίζω να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Ιάπωνας Kazuki Minami (L) πανηγυρίζει το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους ανδρών με τον χρυσό νικητή Artem Dolgopyat από το Ισραήλ (C) και τον χάλκινο νικητή Milad Karimi από το Καζακστάν (R) κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυμναστικής στην Αμβέρσα του Βελγίου στις 7 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)