«Είμαι πολύ χαρούμενος», βγείτε από τον Van de Zandschulp

WeLoveSports.gr

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στο Grand Slam De Jong εντυπωσιάζει στο Australian Open

Ο Jesper de Jong κατάφερε να ενισχύσει το ντεμπούτο του σε τουρνουά Grand Slam με μια νίκη στο Australian Open. Ο γηγενής Χάρλεμερ ήταν πολύ δυνατός για τον Αργεντινό Πέδρο Κασίν στον πρώτο γύρο: 4-6, 6-2, 6-3, 6-4.

Ο προκριματικός De Jong θα αντιμετωπίσει έναν πιο σκληρό αντίπαλο στον δεύτερο γύρο: τον υποψήφιο τίτλου Jannik Sinner. Ο Ιταλός νούμερο τέσσερα στον κόσμο ήταν πολύ δυνατός για τον Botic van de Zandschulp με 6-4, 7-5, 6-3.

«Αυτό είναι υπέροχο, είμαι πολύ χαρούμενος», φώναξε ο Ντε Γιονγκ μετά τη νίκη του. Ανυπομονεί για την αναμέτρησή του με τον Sinner την ερχόμενη Τετάρτη. «Είναι ένας από τους πιο καυτούς παίκτες αυτή τη στιγμή, οπότε είναι υπέροχο που τον γνωρίζω».

Καλή κλήρωση

Ο 23χρονος Ντε Γιονγκ κέρδισε τρεις προκριματικούς γύρους στη Μελβούρνη. Δεν μπόρεσε να παραπονεθεί στη συνέχεια όταν έπαιξε ως προκριματικός με τον Cachín, το νούμερο 72 στον κόσμο που προτιμά να παίζει στο χώμα, ενώ ένας παγκόσμιος κορυφαίος παίκτης όπως ο Novak Djokovic ή ο Daniil Medvedev ήταν επίσης πιθανός ως αντίπαλος.

Ο De Jong απολαμβάνει τη νίκη στο ντεμπούτο του Grand Slam: «Τώρα εναντίον του Sinner, υπέροχο»

Ο Ντε Γιονγκ δυσκολεύτηκε για ενάμιση σετ με το σκληρό παιχνίδι του Κασίν, ο οποίος έκανε ελάχιστα λάθη και συχνά πίεζε τον Ολλανδό. Ο ίδιος ο De Jong ξεκίνησε ατημέλητα, ήταν ανυπόμονος και περιστασιακά υποχωρούσε πολύ πίσω από τη γραμμή βάσης.

Νευρικό ξεκίνημα

Σύμφωνα με τον τενίστα, υπέφερε από νευρικότητα λίγο πριν τον αγώνα. “Το παιχνίδι μου δεν ήταν καλό. Είχα νευριάσει δέκα λεπτά πριν την έναρξη, ενώ δεν είχα κανένα πρόβλημα το πρωί. Μετά το πρώτο σετ είχα την αίσθηση ότι δεν μπορούσε να γίνει χειρότερο”.

Ο Cachín κατέρρευσε μετά το πρώτο σετ και αυτό έδωσε στον De Jong αυτοπεποίθηση. Ο παγκόσμιος αριθμός 148 κινήθηκε καλύτερα, έπαιξε πολύ πιο ελεύθερος και ανέβασε το επίπεδο του. Τόλμησε επίσης να παίξει πολύ πιο επιθετικά και αυτό ήταν ο καθοριστικός παράγοντας απέναντι στον ολοένα και πιο μέτριο τένις Cachín.

Ο Ντε Γιονγκ σέρβιρε άψογα το παιχνίδι στο 5-4 και εκμεταλλεύτηκε το πρώτο του ματς πόιντ αναγκάζοντας τον Κασίν σε λάθος με το επιθετικό τένις.

“Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχα στο μυαλό μου ότι αυτό είναι το καλύτερο των πέντε, οπότε έχετε λίγο χώρο για να το αναπληρώσετε. Το σώμα μου άντεξε επίσης φανταστικά, οπότε ήμουν χαρούμενος με αυτό.”

Ο Van de Zandschulp δεν ταιριάζει με τον υποψήφιο τίτλο Sinner στη Μελβούρνη

Ο De Jong μπορεί τώρα να επισκεφτεί το Van de Zandschulp για να λάβει συμβουλές για τον Sinner. “Μπορώ σίγουρα να του μιλήσω για το παιχνίδι του και να του πω κάποια πράγματα. Αλλά είναι αλήθεια ότι ο Sinner επιβάλλει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι στον αντίπαλο”, δήλωσε ο Van de Zandschulp μετά τον αγώνα του.

“Σε γενικές γραμμές, έκανα καλό ματς, νομίζω. Αλλά ο Sinner είναι πολύ μεγάλος”, κοίταξε πίσω ο Van de Zandschulp. «Μόλις χτυπήσεις μια κακή μπάλα, είναι αμέσως από πάνω της».

Ο Van de Zandschulp ξεκίνησε την πρώτη συνάντηση με τον Ιταλό στη Μελβούρνη, ο οποίος είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο στο πρώτο Grand Slam τουρνουά της χρονιάς. Ο Ολλανδός ήταν αμέσως σπασμένος και συνέχισε να αγωνίζεται πάρα πολύ με το σερβίς του.

πιθανότητες

Ο Van de Zandschulp είχε μερικές περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο σετ φτάνοντας το 15-30 πολλές φορές στα σερβίς παιχνίδια του Sinner, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει. “Τότε σερβίρει πολύ δυνατά εκείνη τη στιγμή ή βγαίνει όλος έξω στο ράλι. Αυτή είναι και η κατηγορία του”, λέει ο Van de Zandschulp.

Van de Zandschulp: «Ο Sinner δίνει κάτι παραπάνω σε σημαντικές στιγμές»

Νωρίς στο σετ τρία υπήρχε ελπίδα όταν ο Sinner πέτυχε τέσσερις συνεχόμενες αποβολές από το πουθενά και ο Van de Zandschulp έκανε το 2-0. Ο Ιταλός ανέκαμψε αμέσως και κέρδισε τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια.

Σε εκείνη τη φάση παίχτηκε και το καλύτερο σημείο του παιχνιδιού. Στον πρώτο πόντο του έκτου αγώνα, ο Van de Zandschulp πήρε ένα drop shot από τον Sinner με ένα γρήγορο σπριντ και στη συνέχεια κέρδισε τον πόντο με δύο αντανακλαστικά στα δίχτυα.

Δείτε το υπέροχο σημείο του Van de Zandschulp στο παρακάτω μήνυμα στο X:

Το tour de force δεν ωφέλησε περαιτέρω τον Van de Zandschulp. Μετά από περισσότερες από δυόμιση ώρες τελείωσε το παιχνίδι με ένα ατημέλητο forehand που κατέληξε εκτός ορίων. Αυτό ήταν στο πρώτο match point του Sinner, το οποίο ο Ολλανδός κατάφερε να σπάσει για πέμπτη φορά. Ο Van de Zandschulp κατάφερε να κερδίσει σερβίς γκέιμ εναντίον του Ιταλού μόνο μία φορά στον αγώνα.

Αρκετά θετικό

Παρά τη γρήγορη αποβολή του, ο Van de Zandschulp ανατρέχει στην απόδοσή του στο single τις πρώτες εβδομάδες της χρονιάς με ένα κάπως θετικό συναίσθημα. Έπαιξε δύο τουρνουά πριν φτάσει στη Μελβούρνη, όπου έχασε δύο φορές στον δεύτερο γύρο.

“Παίζω αρκετά καλά. Θα πρέπει να παίξω καλύτερα, ειδικά στις σημαντικές στιγμές, και αυτό είναι επίσης θέμα εμπιστοσύνης”, λέει ο Van de Zandschulp, ο οποίος θα συνεχίσει να παίζει διπλό στη Μελβούρνη με τον Αμερικανό Mackenzie McDonald.