Η ελληνική πίστα συνεχίζει στο βαριά κατειλημμένο Indian Wells, ο Van de Zandschulp αποκλείστηκε

WeLoveSports.gr

Ο Tallon Greekpoor τοποθετήθηκε ανάμεσα στους τελευταίους 32 τενίστες στο δυνατό τουρνουά στο Indian Wells. Ο ιθαγενής του Χάρλεμ νίκησε εύκολα τον Γερμανό Γιανίκ Χάνφμαν στον δεύτερο γύρο: 6-3, 6-3.

Για τον άλλο Ολλανδό συμμετέχοντα, τον Botic van de Zandschulp, η περιπέτεια ήταν σύντομη. Έχασε στον πρώτο γύρο από τον Denis Shapovalov: 6-1,6-4.

Ο Έλληνας Σπόρ (27) θα συναντήσει τον έκτο Γερμανό Alexander Zverev, ημιτελικό στο Australian Open τον Ιανουάριο, στον επόμενο γύρο. Και αυτό δεν είναι το λιγότερο όνομα που κυκλοφορεί στο τουρνουά στην Καλιφόρνια αυτές τις εβδομάδες. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Novak Djokovic, Carlos Alcaraz και Jannik Sinner, όπως και πολλοί άλλοι κορυφαίοι τενίστες.

Καλή κατάσταση

Ο Greekpoor απέτυχε πέρυσι στο BNP Paribas Open, όπως είναι η επίσημη ονομασία του τουρνουά, στον τρίτο γύρο μετά την ήττα από την Alcaraz. Τώρα ο Ολλανδός δείχνει καλή φόρμα.

Ο καλός σερβίς ελληνικός στίβος κέρδισε, χάνοντας μόλις πέντε πόντους στο πρώτο του σερβίς, χτυπώντας έξι άσσους και δεν επέτρεψε ούτε ένα break point. Υποχρέωσε έξι break points και μετέτρεψε τρία. Μετά από μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Ο Van de Zandschulp (28) είχε πολύ πιο δύσκολες στιγμές. Μετά την αναβολή του αγώνα του για μία ημέρα λόγω δυνατής βροχόπτωσης, ο Ολλανδός δεν έπαιξε κόντρα στον Σαποβάλοφ σε έναν από τους τελευταίους αγώνες του πρώτου γύρου. Ο Καναδός προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 και είχε ήδη εξασφαλίσει τα λάφυρα μετά από 45 λεπτά.

Swiatek μέσω, ο κάτοχος του τίτλου Rybakina ακυρώνει

Στο γυναικείο τουρνουά, η Angelique Kerber απέκλεισε εκπληκτικά τη Λετονή νούμερο δέκα παγκοσμίως, Jelena Ostapenko στον δεύτερο γύρο: 5-7, 6-3, 6-3.

Για την 36χρονη Γερμανίδα, η οποία ήταν για λίγο νούμερο ένα στον κόσμο το 2016 και το 2017, ήταν η πρώτη φορά μετά την επιστροφή της μετά την εγκυμοσύνη που κατάφερε να κερδίσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Iga Swiatek, ο Πολωνός νούμερο ένα στον κόσμο, άφησε χωρίς ευκαιρία την Αμερικανίδα Danielle Collins με 6-3, 6-0 μετά από ένα σκληρό ξεκίνημα. Η Swiatek επέζησε από δύο break points στο 3-3, μετά τα οποία δεν έχασε άλλο παιχνίδι.

Για την αμυντική Jelena Rybakina από το Καζακστάν, το τουρνουά τελείωσε πριν ξεκινήσει. Αποχώρησε λίγο πριν από τον πρώτο της αγώνα λόγω στομαχικών και εντερικών ενοχλήσεων.