Η καθυστερημένη αποχώρηση από τη Ρωσία προκαλεί απογοήτευση στους τενίστες: «Εγκατέλειψε την ομάδα»

WeLoveSports.gr

Η Arantxa Rus έχει προκαλέσει απογοήτευση στους συμπαίκτες της με την καθυστερημένη αποχώρηση από την ολλανδική ομάδα Billie Jean King Cup. Ο 33χρονος αρχηγός της ολλανδικής ομάδας προτιμά να παίξει τουρνουά στην Ισπανία την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτό με χτύπησε πολύ, ναι», περιέγραψε η αρχηγός Elise Tamaëla την εκπληκτική επιλογή του Ρώσου, που είχε υποσχεθεί να συμμετάσχει στην Ολλανδική επιλογή τον Μάρτιο. “Νομίζω ότι απογοητεύει τα κορίτσια. Δεν μιλάμε για τραυματισμό εδώ, αλλά για προσωπική επιλογή”.

Η Tamaëla έλαβε ένα μήνυμα WhatsApp από τη Ρωσία το βράδυ της Τρίτης. “Προσπάθησα να της αλλάξω γνώμη μετά, αλλά η επιλογή της είχε ήδη γίνει. Δεν κατάφερα να την προσεγγίσω μετά από αυτό.”

Η Ολλανδία θα δώσει αγώνες ομίλων στην Πορτογαλία από τις 8 έως τις 13 Απριλίου, με στόχο να προκριθεί σε αγώνα πλέι οφ το φθινόπωρο για την άνοδο στον παγκόσμιο όμιλο. Η Ολλανδία αγωνίζεται με έντεκα χώρες στο Oeiras για τέσσερα εισιτήρια για τα πλέι οφ.

Η Tamaëla κάλεσε την Eva Vedder ως αντικαταστάτη του Rus. Η Suzan Lamens, ο Anouk Koevermans και ο ειδικός στα διπλά Demi Schuurs είναι οι άλλοι παίκτες της ολλανδικής ομάδας.

Τώρα είμαι 33 ετών και πρέπει να σκεφτώ τον εαυτό μου, τελικά παίζω για τον εαυτό μου.

Arantxa Rus

Η Rus είπε σε μια απάντηση ότι η ακύρωσή της οφείλεται κυρίως στην κούραση. «Είμαι τώρα 33 ετών και πρέπει να σκεφτώ τον εαυτό μου, τελικά παίζω για τον εαυτό μου», λέει τηλεφωνικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχασε στον πρώτο γύρο στο τουρνουά του Τσάρλεστον.

Το νούμερο 54 του κόσμου καταλαβαίνει την απογοήτευση των συμπαικτών της. «Αλλά έχω τεθεί στη διάθεση της ομάδας τόσο συχνά, τώρα και άλλα κορίτσια μπορούν να δείξουν τον εαυτό τους», λέει.

Όχι σε φόρμα

Ο Rus έχει παίξει πολλά μεγάλα τουρνουά σκληρού γηπέδου στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά το έκανε χωρίς επιτυχία. Κέρδισε έναν αγώνα στα έξι τελευταία τουρνουά της. Στην Ευρώπη, η Rus μπορεί να παίξει ξανά στον αγαπημένο της χώμα.

«Της μίλησα πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν είχα καμία ένδειξη ακύρωσης», λέει η Tamaëla.

“Είχα προτείνει ακόμη και στην Arantxa να πάρω έναν επιπλέον παίκτη μαζί μου στην Πορτογαλία, για να την ανακουφίσω λίγο. Παίζεις πέντε ή έξι συναντήσεις σε μια τέτοια εβδομάδα, με μερικές φορές δύο αγώνες τη μέρα. Αλλά ο Arantxa το σκέφτηκε. Κανένα πρόβλημα.”

Η Rus λέει ότι δεν μπορούσε να πάρει μια απόφαση νωρίτερα, επειδή τα πρόσφατα αποτελέσματά της επηρέασαν επίσης την επιλογή.

Η απόσυρση της Ρωσίας είναι επίσης μια απώλεια για τον Schuurs, το παγκόσμιο νούμερο 10 στα διπλά.

Ο Schuurs ελπίζει να σχηματίσει ένα ζευγάρι διπλών με τους Ρώσους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Οι αγώνες Billie Jean King Cup στην Πορτογαλία ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυτόν τον συνδυασμό. “Αυτός ήταν επίσης ένας σημαντικός στόχος αυτού του ταξιδιού, οπότε για την Demi αυτό είναι δύο φορές πιο κακό”, λέει η Tamaëla.

Οι Rus και Schuurs δεν έχουν ακόμη προκριθεί στους Αγώνες, αλλά λόγω της υψηλής θέσης του Schuurs στην παγκόσμια κατάταξη, ένα Ολυμπιακό εισιτήριο στο διπλό είναι ρεαλιστικός στόχος.

Η παγκόσμια κατάταξη τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, την επομένη του Ρολάν Γκαρός, καθορίζει ποιος θα πάει στους Αγώνες του Παρισιού. «Θα μπορούσα όντως να παίξω με την Demi, αλλά τώρα επιλέγω μόνος μου», είπε η Rus, η οποία έκανε γνωστές τις Ολυμπιακές φιλοδοξίες της. «Αν προκριθώ στους Αγώνες, θα συμμετάσχω».

Συνέπειες

Η Tamaëla δεν αποδίδει ακόμη καμία συνέπεια στην ακύρωση της Ρωσίας. “Δεν ξέρω ακριβώς τι κρύβεται πίσω από αυτό. Θέλω να μιλήσω με την Arantxa για αυτό πρώτα, πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε αυτό στο μέλλον, γιατί αυτό δεν κάνει κανέναν χαρούμενο.”

Η Rus πιστεύει ότι θα εκπροσωπήσει ξανά τη χώρα της στο μέλλον. “Αν ταιριάζει στο πρόγραμμά μου, ναι. Αλλά τελικά παίζω για τον εαυτό μου και την Ολλανδία και όχι για τον αρχηγό.”