Η ομάδα του Davis Cup αντιμετωπίζει ξανά τους Sinners Italy, αλλά και το Βέλγιο και τη Βραζιλία

WeLoveSports.gr

Οι Ολλανδοί τενίστες θα έχουν και πάλι να αντιμετωπίσουν τον κορυφαίο παίκτη Jannik Sinner, νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη και νικητή του Australian Open. Όπως και στην προηγούμενη έκδοση, η κλήρωση για τον τελικό γύρο του Davis Cup συνδύασε την ολλανδική ομάδα με την Ιταλία και επίσης με το Βέλγιο και τη Βραζιλία.

Πέρυσι, ο Sinner ήταν υπεύθυνος για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας στα προημιτελικά. Στη συνέχεια, ο Ιταλός κέρδισε τον αγώνα του στο απλό με τον Tallon Greek Spoor και τον διπλό αγώνα με τους Greek Spoor και τον Wesley Koolhof. Τον περασμένο μήνα, ο Ιταλός κράτησε τον ελληνικό δρόμο έξω από τον τελικό του ABN Amro Open στο Ahoy, το τουρνουά που τελικά κέρδισε ο Sinner.

Η Ολλανδία θα ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων από τις 10 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην ιταλική πόλη Μπολόνια. Οι δύο καλύτεροι προκρίνονται στη φάση των νοκ άουτ, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Νοεμβρίου στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Ο Haarhuis βλέπει ευκαιρίες

Captain Paul Haarhuis: “Είμαστε σε ένα δυνατό γκρουπ με την υπερασπιστή της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Το Βέλγιο έχει δύο δυνατούς παίκτες με τους Goffin και Bergs και ένα δυνατό διπλό. Στη Βραζιλία συναντάμε δύο αγόρια στο Seyboth Wild και στο Monteiro που είναι συγκρίσιμα σε δύναμη με τους Βέλγους. Θα είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα έχουμε την ευκαιρία να τερματίσουμε ανάμεσα στους δύο πρώτους».

Με επικεφαλής τον Haarhuis, η Ολλανδία νίκησε την Ελβετία στο Groningen τον Φεβρουάριο και έτσι προκρίθηκε στον τελικό γύρο.