Ιπποδρομίες: Ο Equinox, ο κορυφαίος καθαρόαιμος στον κόσμο, πρόκειται να αποσυρθεί

Το ιαπωνικό άλογο Equinox είναι έτοιμο να αποσυρθεί μετά τη νίκη του σε έκτη συνεχόμενη κούρσα Grade 1 στο Japan Cup το περασμένο Σαββατοκύριακο, δήλωσε την Πέμπτη ο ιδιοκτήτης του Silk Racing Co.

Θεωρείται ως το κορυφαίο άλογο ιπποδρομιών στον κόσμο, ο τετράχρονος έχει κερδίσει οκτώ φορές σε δέκα εκκινήσεις καριέρας και έχει δημιουργήσει κέρδη ρεκόρ ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων γιεν (15 εκατομμυρίων δολαρίων) στην Ιαπωνία.

Ο Equinox κερδίζει το Κύπελλο Ιαπωνίας στον ιππόδρομο του Τόκιο στις 26 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Κέρδισε την πρώτη του εκκίνηση τον Αύγουστο του 2021 και την πρώτη του κούρσα με διακύβευση τρεις μήνες αργότερα.

Αφού τερμάτισε δεύτερος και στα δύο σκέλη του ιαπωνικού τριπλού στέμματος το 2022, ο Equinox συνέχισε να κερδίζει έξι διαδοχικές μεγάλες κούρσες, συμπεριλαμβανομένου του Dubai Sheema Classic των 2.410 μέτρων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φέτος.

Με τον Γάλλο αναβάτη Christophe Lemaire πάνω στο άλογο, ο Equinox, που προπονείται από τον Tetsuya Kimura, κατέκτησε μια νίκη τεσσάρων μέτρων επί του δεύτερου φαβορί Liberty Island στο Japan Cup των 2.400 μέτρων την Κυριακή.

Ο αναβάτης Christophe Lemaire χαιρετίζει τη νίκη του Equinox στο Japan Cup στον ιππόδρομο του Τόκιο στις 26 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)