Καλλιτεχνικό πατινάζ: Καγκιγιάμα και Σουμιγιόσι κερδίζουν χάλκινο μετάλλιο στο γαλλικό Grand Prix

Ο Γιούμα Καγκιγιάμα, αργυρός Ολυμπιονίκης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, επέστρεψε με επιτυχία στο καλλιτεχνικό πατινάζ κατακτώντας το Σάββατο το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των ανδρών στο Grand Prix de France. Η συμπατριώτισσά του Rion Sumiyoshi κέρδισε επίσης το χάλκινο μετά την πρώτη Γιαπωνέζα που έκανε τετραπλό toe loop σε διεθνή διαγωνισμό.

Η τρίτη θέση του Kagiyama στο σύντομο πρόγραμμα της Παρασκευής σηματοδότησε την επιστροφή του στους αγώνες, αφού έχασε ολόκληρη τη σεζόν 2022-23 λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Ο 20χρονος πρόσθεσε 175,23 βαθμούς στο ελεύθερο πατινάζ για συνολικό αριθμό 273,14 βαθμών.

Ο Γάλλος Adam Siao Him Fa ενθουσίασε το κοινό στην Ανζέρ καταλαμβάνοντας το βάθρο των ανδρών με 205,71 βαθμούς στο ελεύθερο πατινάζ και συνολικά 306,78 βαθμούς, τερματίζοντας 2,0 βαθμούς μπροστά από τον νικητή του σύντομου προγράμματος, τον Αμερικανό Ilia Malinin.

Η Sumiyoshi, 20 ετών, ανέβηκε δύο θέσεις από το σύντομο πρόγραμμα, αφού συγκέντρωσε 136,04 βαθμούς στο ελεύθερο πατινάζ για σύνολο 197,76 βαθμών, εν μέρει χάρη στο επαναστατικό τετραπλό άλμα της.

“Ένιωσα ότι επιτέλους τα κατάφερα (το τετραπλό άλμα). Είμαι χαρούμενη που όλη η σκληρή δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα απέδωσε καρπούς”, δήλωσε η Sumiyoshi.

Η Isabeau Levito από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Γκραν Πρι γυναικών και το πρώτο για Αμερικανίδα μετά από επτά χρόνια, συγκεντρώνοντας 203,22 βαθμούς και κερδίζοντας με διαφορά 4,42 βαθμών από τη Nina Pinzarrone από το Βέλγιο.

Η Γιαπωνέζα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Rion Sumiyoshi (R) ποζάρει με το χάλκινο μετάλλιο από το γαλλικό Grand Prix γυναικών μαζί με τη νικήτρια Isabeau Levito (C) από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη δεύτερη Nina Pinzarrone από το Βέλγιο στην Ανζέρ της Γαλλίας στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)