Καλλιτεχνικό πατινάζ: Ο Yuzuru Hanyu ευχαριστεί τους οπαδούς και τους αθλητές σε γαμήλιο μήνυμα

Το ιαπωνικό είδωλο του καλλιτεχνικού πατινάζ Yuzuru Hanyu ευχαρίστησε τους θαυμαστές του και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εμφανίζεται στον πάγο, καθώς δέχθηκε πλημμύρα συγχαρητηρίων μηνυμάτων μετά την ανακοίνωση του γάμου του την Παρασκευή.

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, ο οποίος αποσύρθηκε από τους αγώνες και έγινε επαγγελματίας πατινέρ εκθέσεων τον Ιούλιο του 2022, έκανε την ανακοίνωσή του στις 11.11 το βράδυ της Παρασκευής, ημέρα που θεωρείται ευοίωνη στην Ιαπωνία στο φετινό ημερολόγιο.

“Η δύναμη που έχω αντλήσει από την υποστήριξη, τις προσδοκίες και τη φροντίδα όλων δεν μπορεί να μετρηθεί. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ”, έγραψε ο 28χρονος.

“Με όλους όσους με έχουν υποστηρίξει και με το καλλιτεχνικό πατινάζ, θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να ζω το υπόλοιπο της ζωής μου κοιτάζοντας μπροστά”.

Η είδηση του γάμου της προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ο επίσημος ιαπωνικός λογαριασμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έγραψε “Συγχαρητήρια στον κ. Yuzuru Hanyu”, συνοδευόμενος από ένα emoji με λουλούδια.

Άλλοι Ιάπωνες πατινέρ και διασημότητες συνεχάρησαν επίσης τον Hanyu, όπως η Rika Kihira, νικήτρια του τελικού του Γκραν Πρι γυναικών τον Δεκέμβριο του 2018, ο Nobunari Oda, Ολυμπιονίκης στο Βανκούβερ το 2010, και ο αστροναύτης Soichi Noguchi.

Στο εξωτερικό, η ρωσική αθλητική εφημερίδα Sovetsky Sport έσπευσε να μεταδώσει την είδηση για τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 2014 και του 2018 στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ο Hanyu είναι ευρέως αναγνωρισμένος στη Ρωσία μετά την κατάκτηση του πρώτου του Ολυμπιακού τίτλου στο Σότσι, όπου έγινε ο πρώτος μη Ευρωπαίος ή Αμερικανός αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ που στέφθηκε πρωταθλητής στους Χειμερινούς Αγώνες στο μονό ανδρών.

Το ρωσικό αθλητικό κανάλι Match TV μετέδωσε επίσης την είδηση, επικαλούμενο την ανάρτηση του Hanyu στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα προηγούμενα ρεκόρ του σε διάφορες διοργανώσεις.

Ο Hanyu δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον σύντροφό του στο μήνυμά του στην πλατφόρμα X, πρώην γνωστή ως Twitter.

Η είδηση έγινε επίσης το πρώτο trending topic στο δημοφιλές κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo.