Καρκίνος Lamens με την Ολλανδία κόντρα στη Λετονία. Έφτασαν τα πλέι οφ του Billie Jean King Cup

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η Suzan Lamens και η Demi Schuurs χάρισαν την Ολλανδία με 2-1 επί της Λετονίας στον δεύτερο αγώνα των ομίλων του Billie Jean King Cup, της εθνικής διοργάνωσης γυναικών.

Στον τελικό του διπλού αγώνα, το ολλανδικό δίδυμο κέρδισε σε ίσια σετ εναντίον της Jelena Ostapenko και της Darja Semenistaja: 7-6 (3), 6-3.

Το κόλπο κάνει τον όμιλο να κερδίζει και έτσι μια θέση στα play-offs για άνοδο γεγονός. Η Ολλανδία ξεκίνησε το τουρνουά στο Oeiras της Πορτογαλίας τη Δευτέρα με νίκη 2-1 επί της Τουρκίας. Ο τελευταίος αγώνας της Τετάρτης με την ακόμα χωρίς νίκη Πορτογαλία δεν είναι πλέον σημαντικός.

Ο Λαμένς κάνει τις ρωσικές τιμές

Η Ολλανδία έπρεπε να αντεπεξέλθει χωρίς τον αρχηγό Arantxa Rus στο Oeiras της Πορτογαλίας, ο οποίος αποχώρησε αργά, αλλά ο υπαρχηγός Lamens έκανε τις τιμές με όρεξη τη δεύτερη ημέρα του αγώνα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο 24χρονος νούμερο 164 του κόσμου είχε φέρει μόνος του την ολλανδική ομάδα κερδίζοντας την Οσταπένκο, το παγκόσμιο νούμερο 10 και νικητή του Ρολάν Γκαρός το 2017, σε δύο σετ. Επειδή η Eva Vedder είχε χάσει από τη Semenistaja σε τρία σετ τον προηγούμενο αγώνα, το διπλό έπρεπε να κρίνει.

Ο Lamens και ο ειδικός στο διπλό Schuurs τα πήγε καλά στο πρώτο σετ κερδίζοντας το τάι μπρέικ με 7-3. Στο δεύτερο σετ, οι Ολλανδές έσπασαν το σερβίς της Λετονίας για δεύτερη φορά στο όγδοο γκέιμ, παίρνοντας προβάδισμα 5-3.

Κορώνα την όμορφη μέρα

Στη συνέχεια, η Lamens έστεψε την όμορφη μέρα της σερβίροντας το ματς στο “love”.

Η νίκη της Lamens επί της Ostapenko συγκεκριμένα, η οποία έχει ήδη προσθέσει δύο τουρνουά WTA στη λίστα των επιτευγμάτων της φέτος, τράβηξε τη φαντασία. Αν και η Ολλανδή έμεινε πίσω με 6-4 στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ, επέζησε από τρία σετ πόντους και παρόλα αυτά κέρδισε το τάι μπρέικ με 9-7 και έτσι το σετ.

Η άριστα σερβίς Lamens ήταν η πρώτη που εγκατέλειψε το σερβίς της στο δεύτερο σετ. Διόρθωσε αμέσως τη ζημιά και έσπασε ξανά το βρισίδι και το βρισίδι της Οσταπένκα στο 5-4. Στη συνέχεια, ο Lamens χρειάστηκε ένα match point για να πάρει τελικά τον έλεγχο του παιχνιδιού.

«Ήμουν πολύ δυνατός ψυχικά και την είδα να γκρινιάζει λίγο στο πλάι για κλήσεις και άλλα πράγματα», είπε ο Lamens. Κατά μήκος της γραμμής και των γύρω περιοχών. «Τότε είχα την αίσθηση: αν κολλούσα σε αυτό, θα γινόταν μέρος του εαυτού μου».

Η Λάμενς θεωρεί τη νίκη επί της Οσταπένκο ως τη μεγαλύτερη στην καριέρα της μέχρι στιγμής. «Έχω κερδίσει άλλα κορίτσια που ήταν στο top 100. Αλλά όχι στο top 50, πόσο μάλλον στο top 10».

Στον αγώνα μεταξύ Vedder και Semenistaja, η Ολλανδή με αριθμό 413 στην παγκόσμια κατάταξη έχασε το πρώτο σετ με 6-2, αλλά κέρδισε ένα καθοριστικό τρίτο σετ κερδίζοντας το δεύτερο με 6-3. Αν και πήρε προβάδισμα 3-1, μετά το οποίο η Semenistaja (WTA-110) συνήλθε και αποφάσισε τον αγώνα υπέρ της παίρνοντας το τρίτο σετ με 6-3.