Μπάσκετ Η “ιδιαίτερη” γερμανική ομάδα έχει βάλει στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο

Μπορεί η Γερμανία να κυριάρχησε στον Ε’ όμιλο στην Οκινάουα με το απόλυτο 3-0, αλλά η “ιδιαίτερη ομάδα” παικτών της μόλις τώρα ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA, δήλωσε την Τρίτη ο προπονητής Γκόρντι Χέρμπερτ.

Μιλώντας μετά τη νίκη της ομάδας του με 101-75 επί της Φινλανδίας, η οποία ακολούθησε ένα δύσκολο αποτέλεσμα 85-82 απέναντι στην Αυστραλία και μια ήττα 81-63 από τη συνδιοργανώτρια Ιαπωνία, ο Χέρμπερτ δήλωσε ότι η 11η παγκόσμια ομάδα βρίσκεται μόλις στην αρχή του ταξιδιού της.

“Η κορυφή του βουνού είναι εδώ”, δήλωσε ο Χέρμπερτ, κρατώντας το χέρι του πάνω από το κεφάλι του. “Είμαστε στα μισά του δρόμου. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες”.

Ενώ η απρόσκοπτη πορεία της Γερμανίας μέσα από την “ομάδα του θανάτου” της Οκινάουα μπορεί να αποτέλεσε έκπληξη για κάποιους, ο Χέρμπερτ δήλωσε ότι ήταν μια απόδειξη του χαρακτήρα και της αποφασιστικότητας της ομάδας του, με επικεφαλής τον βετεράνο πλέι μέικερ Ντένις Σρόντερ.

Ο Dennis Schroder (L) της Γερμανίας φέρνει την μπάλα ψηλά κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου του αγώνα του Ε’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA εναντίον της Αυστραλίας στην Okinawa Arena στην Okinawa, στη νότια Ιαπωνία, στις 27 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Είναι απλά μια εξαιρετική ομάδα παιδιών που θέλουν να κερδίσουν, που θέλουν να παίξουν μαζί, που θέλουν να αγωνιστούν, που θέλουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους”, δήλωσε ο Χέρμπερτ.

Ο Καναδός προπονητής δήλωσε ότι η ομάδα έχει χτίσει πάνω στην επιτυχία της στο περσινό Ευρωμπάσκετ, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, και έφερε μια ισχυρή ομαδική ταυτότητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο διεξάγεται στην Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

“Πέρυσι ήταν μια ξεχωριστή ομάδα, σήμερα είναι μια ξεχωριστή ομάδα. Έχουμε μεγάλη συνέχεια”, δήλωσε. “Μπορείτε να δείτε ότι οι παίκτες βοηθούν ο ένας τον άλλον, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Ο Σρόντερ, 29 ετών, βετεράνος του ΝΒΑ για 10 χρόνια και τώρα μέλος των Τορόντο Ράπτορς, δήλωσε ότι ολόκληρη η γερμανική ομάδα και το προπονητικό επιτελείο μοιράζονται το ίδιο όραμα για το τουρνουά.

“Όλοι γνωρίζουν το ρόλο τους”, είπε. “Ο προπονητής ξέρει ακριβώς τι θέλει και οι παίκτες ακολουθούν.

Πρόσθεσε ότι η ομάδα υποστηρίχθηκε επίσης από την παρουσία του θρύλου του γερμανικού μπάσκετ Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος επευφημούσε τους παίκτες από τις κερκίδες της Okinawa Arena και προσέφερε λόγια ενθάρρυνσης.

“Είναι κάτι καλό για εμάς και νομίζω ότι θα μας δώσει μια επιπλέον ώθηση”, δήλωσε ο Σρόντερ.

Η Patty Mills (L) της Αυστραλίας δέχεται πίεση από τον Dennis Schroder της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου ενός αγώνα του ομίλου Ε του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA στην Okinawa Arena στην Okinawa, στη νότια Ιαπωνία, στις 27 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports