Μπάσκετ: Η Σλοβενία στέλνει μήνυμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο συντρίβοντας την Ιαπωνία

Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, έκανε μια μπασκετική κλινική στο Τόκιο το Σάββατο, οδηγώντας τη Σλοβενία, που βρίσκεται στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στη νίκη με 103-68 επί της Ιαπωνίας, που βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο τέσσερις φορές All-NBA παίκτης τελείωσε με 23 πόντους, επτά ασίστ και επτά ριμπάουντ στην Ariake Arena, όπου ο συνδιοργανωτής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA ξεκίνησε λαμπρά πριν ξεφύγει εντελώς στο τελευταίο παιχνίδι προθέρμανσης για το τουρνουά, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιουντάι Μπάμπα σημείωσε 13 πόντους για μια ιαπωνική ομάδα που δεν είχε και πάλι τον φόργουορντ των Φοίνιξ Σανς Γιούτα Γουατανάμπε, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο στη νίκη της Τρίτης επί της Αγκόλας.

Ο Ιάπωνας Makoto Hiejima σκοράρει ένα layup εναντίον της Σλοβενίας κατά τη διάρκεια του αγώνα προθέρμανσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 19 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ενώ τα τρίποντα της Ιαπωνίας την είχαν κρατήσει μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος απέναντι στη Γαλλία δύο ημέρες νωρίτερα, απέναντι στη Σλοβενία κατάφερε να πετύχει μόλις 10 από τις 46 προσπάθειες από μακριά, με τα μακρινά ριμπάουντ να δίνουν ευκαιρίες μετάβασης στην ομάδα της βαλκανικής χώρας.

Ο Ντόντσιτς τράβηξε επανειλημμένα τα βλέμματα των 13.216 θεατών με τα θεαματικά βαθιά σουτ και τις πάσες του, συμπεριλαμβανομένης μιας καθοριστικής πάσας πίσω από την πλάτη του Γιάκομπ Τσέμπασεκ για ένα τρίποντο στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Όπως και στην ήττα με 88-70 από τη Γαλλία, η Ιαπωνία ξεκίνησε δυνατά, με τον αστέρα του πανεπιστημίου των ΗΠΑ Keisei Tominaga να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του από το τόξο, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με 21-26 στην πρώτη περίοδο.

Οι Ιάπωνες παίκτες δείχνουν απογοητευμένοι μετά την ήττα τους με 103-68 από τη Σλοβενία σε αγώνα προθέρμανσης στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 19 Αυγούστου 2023, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA που ξεκινά στις 25 Αυγούστου στην Ιαπωνία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο γκαρντ των Nebraska Cornhuskers σημείωσε στη συνέχεια 10 πόντους για μια ομάδα που χρειαζόταν καλύτερη απόδοση από τον πρώτο της σκόρερ απέναντι στη Γαλλία και τους άλλους αιχμηρούς της.

“Αν έχεις πάρα πολλές κενές κατοχές στη σειρά όπου δεν σκοράρεις, μπορείς γρήγορα να βρεθείς πίσω με διψήφιο αριθμό πόντων”, δήλωσε ο προπονητής της Ιαπωνίας Τομ Χόβασε.

Η Ιαπωνία Akatsuki θα ανυπομονεί να καλωσορίσει πίσω τον Watanabe, τον πρώτο σκόρερ της και έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της, όταν ανοίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Okinawa Arena εναντίον της 11ης Γερμανίας την Παρασκευή.

Ο φόργουορντ της Ιαπωνίας Τζος Χόκινσον, ο οποίος είναι πιθανό να ξεκινήσει δίπλα στον Γουατανάμπε, δήλωσε ότι ο swingman του ΝΒΑ θα είναι ζωτικής σημασίας και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

“Ο Γιούτα είναι τόσο καλός στο σουτ, στην οδήγηση της μπάλας, που θα δημιουργήσει ευκαιρίες για άλλους ανθρώπους να έχουν ανοιχτά σουτ”, δήλωσε ο αμερικανικής καταγωγής Χόκινσον, ο οποίος πέρασε την επαγγελματική του καριέρα στην ιαπωνική B-League.

“Η επιστροφή του θα είναι τεράστια, ειδικά αμυντικά, γιατί είναι σπουδαίος ριμπάουντερ. Μπορούμε να πιέσουμε στο τρανζίσιον και να έχουμε λίγο περισσότερο μέγεθος στα τέσσερα”.

Η Σλοβενία θα αντιμετωπίσει το Πράσινο Ακρωτήριο, τη Γεωργία και τη Βενεζουέλα στον F όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με έδρα την Οκινάουα, τον οποίο η Ιαπωνία συνδιοργανώνει με τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.

Η Φινλανδία και η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο Αυστραλία θα είναι οι άλλοι αντίπαλοι της Ιαπωνίας στον όμιλο Ε στην Okinawa Arena.