Μπάσκετ: Ο Ιάπωνας φόργουορντ Ρούι Χατσιμούρα υπέγραψε στους Λέικερς

Ο Ιάπωνας φόργουορντ Ρούι Χατσιμούρα υπέγραψε εκ νέου με τους Λος Άντζελες Λέικερς, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο σύλλογος του ΝΒΑ. Ο restricted free agent υπέγραψε τριετές συμβόλαιο ύψους 51 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο 25χρονος, ο οποίος μετακόμισε από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς στους Λέικερς με ανταλλαγή στα μέσα της σεζόν τον Ιανουάριο, είχε μέσο όρο 11,2 πόντους ανά αγώνα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Έγινε ο πρώτος Ιάπωνας παίκτης που έφτασε σε τελικό διάσκεψης του ΝΒΑ.

Ο φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς Ρούι Χατσιμούρα (28) παίζει εναντίον των Ντένβερ Νάγκετς κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του 2ου αγώνα των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας του ΝΒΑ στις 18 Μαΐου 2023 στο Ντένβερ του Κολοράντο (AP/ WeLoveSports)

“Επέστρεψα και ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά. Ξεκινάμε”, δήλωσε ο Χατσιμούρα στον λογαριασμό των Λέικερς στο Twitter.

Στις 27 Ιουνίου, ο Χατσιμούρα ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Ανδρών, το οποίο διεξάγεται από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου στη διοργανώτρια Ιαπωνία, προκειμένου να επικεντρωθεί στην πέμπτη σεζόν του στο ΝΒΑ.