Μπέιζμπολ: Η φανέλα του Σοχέι Οχτάνι βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων όλων των παικτών του MLB

Ο σούπερ σταρ των Los Angeles Angels Shohei Ohtani έφτασε σε ένα νέο ορόσημο την Παρασκευή, καθώς έκλεισε τη σεζόν ως η πιο δημοφιλής φανέλα παίκτη του Major League Baseball.

Ο Ohtani, ο οποίος βρέθηκε στο top 10 το 2018 και το 2021, είναι ο πρώτος Ιάπωνας παίκτης που φτάνει στην πρώτη θέση της κατάταξης, με βάση τις πωλήσεις φανέλας μέσω του online καταστήματος του MLB από την ημέρα έναρξης.

Οι οπαδοί κρατούν αντικείμενα με το όνομα και τον αριθμό 17 του Shohei Ohtani σε ένα κατάστημα εμπορευμάτων στο Anaheim της Καλιφόρνια στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο αμφίδρομος παίκτης πραγματοποίησε “εντυπωσιακές επιδόσεις στο διαμάντι το 2023 που συνέχισαν να έχουν απήχηση στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο”, αναφέρει η MLB στην ανακοίνωσή της.

Ο Οχτάνι είναι φαβορί για να κερδίσει το δεύτερο βραβείο του ως πολυτιμότερος παίκτης της Αμερικανικής Λίγκας, αφού ηγήθηκε του πρωταθλήματος σε αρκετές κατηγορίες χτυπημάτων, ενώ ήταν και εξαιρετικός πίτσερ. Φαίνεται έτοιμος να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου χίτερ της Αμερικανικής Λίγκας με 44 homers για φέτος.

Ο 29χρονος τερμάτισε πρόωρα τη σεζόν του, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αγκώνα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να είναι έτοιμος να χτυπήσει για την ημέρα της έναρξης του 2024, αλλά δεν θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως παίκτης μέχρι την επόμενη σεζόν.

Ο outfielder των Atlanta Braves Ronald Acuna Jr. είχε τη δεύτερη πιο δημοφιλή φανέλα, με τον outfielder των New York Yankees Aaron Judge, τον outfielder των San Diego Padres Fernando Tatis Jr. και τον outfielder των Los Angeles Dodgers Mookie Betts να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Αντικατοπτρίζοντας τη διεθνή σύνθεση του MLB, 10 από τους 20 κορυφαίους παίκτες γεννήθηκαν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.