Μπέιζμπολ: Ο Κοντάι Σενγκά των Μετς χτυπάει 200 στην τελευταία του εκκίνηση της σεζόν

Ο Kodai Senga ολοκλήρωσε την εκπληκτική του καμπάνια ως πρωτάρης για τους New York Mets σημειώνοντας το 200ο strikeout του στην τελευταία του εκκίνηση της σεζόν την Τετάρτη.

Ο 30χρονος δεξιόχειρας είναι βέβαιο ότι θα πάρει ψήφους για το βραβείο του πρωτάρη της χρονιάς στην National League και το βραβείο Cy Young, αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν με 202 strikeouts, ρεκόρ 12-7 και ERA 2,98 σε 29 αγώνες. Δεν πήρε καμία απόφαση στην ήττα των Μετς με 4-2 από τους Μαϊάμι Μάρλινς στο δεύτερο παιχνίδι στο Citi Field.

Ξεκινώντας με έξι strikeouts πριν φτάσει τα 200, έβγαλε οκτώ out σε πέντε innings, ενώ επέτρεψε δύο runs, και τα δύο σε home runs, με τρία hits και τρία walks.

Ο πρώην άσος των SoftBank Hawks καταχειροκροτήθηκε όρθιος όταν σημείωσε το 200ο strikeout του, αποσύροντας τον Jake Burger σε ένα forkball 0-2 με δύο outs στην αρχή του τρίτου inning.

Ο πίτσερ των New York Mets, Kodai Senga, ρίχνει εναντίον των Miami Marlins κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα ενός διπλού αγώνα μπέιζμπολ στο Citi Field στη Νέα Υόρκη στις 27 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Αυτός ο αριθμός ήταν ο στόχος μου σε όλο το δεύτερο μισό της σεζόν, οπότε είμαι χαρούμενος που τον πέτυχα”, δήλωσε ο Senga.

Οι Marlins ανέκαμψαν αργά μετά την αποχώρηση του Senga με το παιχνίδι να είναι ισόπαλο 2-2, επιστρέφοντας σε ισοβαθμία με τους Chicago Cubs στην κούρσα για την τρίτη και τελευταία θέση της NL Wild Card.

Υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Μετς τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Senga έγινε ο πρώτος παίκτης που εντάχθηκε σε ομάδα του MLB αφού ξεκίνησε την καριέρα του με συμβόλαιο ανάπτυξης με ομάδα του Nippon Professional Baseball.

Ο καταγόμενος από τη νομαρχία Aichi εργάστηκε μέσω του αναπτυξιακού μπέιζμπολ για να γίνει τελικά ο άσος της SoftBank και πέντε φορές νικητής του Japan Series με τον σύλλογο που εδρεύει στη Φουκουόκα.

Οι εμφανίσεις του ήταν ένα φωτεινό σημείο σε μια κατά τα άλλα απογοητευτική χρονιά για τους Μετς, οι οποίοι ξεκίνησαν με μεγάλες ελπίδες αλλά δεν κατάφεραν να προκριθούν στην post-season.

“Αισθάνομαι ότι έχω εξελιχθεί πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς”, δήλωσε.