Μπέιζμπολ: Το μέλος της WBC Shugo Maki βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της επαγγελματικής ομάδας της Ιαπωνίας για την Ασία

Ο δεύτερος baseman των DeNA BayStars, Shugo Maki, ήταν το μοναδικό μέλος της νικήτριας ομάδας της Ιαπωνίας στο World Baseball Classic 2023, το οποίο κατονομάστηκε την Τρίτη στην 26μελή λίστα του νέου μάνατζερ Hirokazu Ibata για το Ασιατικό Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Μπέιζμπολ του επόμενου μήνα.

Η δεύτερη έκδοση του τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου στο Tokyo Dome, όπου η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν θα παίξουν ένα τουρνουά round-robin για να καθορίσουν τις ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό και τον αγώνα για την τρίτη θέση την τελευταία ημέρα.

Η Ιαπωνία κέρδισε την πρώτη έκδοση του τουρνουά το 2017.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Hirokazu Ibata διαβάζει το όνομα του δεύτερου baseman της DeNA BayStars Shugo Maki (στη φωτογραφία στην οθόνη) στο Τόκιο στις 24 Οκτωβρίου 2023, καθώς ανακοινώνει το ρόστερ του για το Ασιατικό Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Μπέιζμπολ, το οποίο ξεκινά στα μέσα Νοεμβρίου. ( WeLoveSports)

Ο Maki ήταν μέλος της ιαπωνικής ομάδας Samurai όταν ο αστέρας των Los Angeles Angels, Shohei Ohtani, οδήγησε τη χώρα στον τρίτο της τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Μάρτιο.

Ο Ιμπάτα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του προπονητή μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο ότι περίμενε από τον Μάκι να είναι ο πιο καθαρός παίκτης στο ρόπαλο. Στην Ιαπωνία, ο καλύτερος χτυπητής μιας ομάδας τείνει να χτυπάει στη θέση του καθαρού.

“Θέλω να δείξει το δρόμο στους νέους παίκτες”, είπε ο Ιμπάτα για τον Μάκι, “Η στάση του δεν αλλάζει, σε καλές ή κακές στιγμές.

Ο δεύτερος baseman των DeNA BayStars, Shugo Maki, συμμετέχει σε προπόνηση χτυπήματος στην Yokosuka, Νομός Kanagawa, ανατολική Ιαπωνία, 24 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του τουρνουά, οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι καταρχήν ηλικίας έως 24 ετών, ενώ η ποσόστωση για τους παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας περιορίζεται σε τρεις παίκτες ηλικίας έως 29 ετών.

Ο τρίτος βασικός των Hanshin Tigers, Teruaki Sato, και ο βραχύσωμος των Orix Buffaloes, Kotaro Kurebayashi, είναι μεταξύ των άλλων παικτών που έχουν προταθεί για την Ιαπωνία.

“Επέλεξα παίκτες που ελπίζω ότι θα φέρουν το μέλλον του ιαπωνικού μπέιζμπολ. Θέλω αυτό το τουρνουά να είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να εξελιχθούν”, δήλωσε ο Ιμπάτα.


Ομάδα Ιαπωνίας:

Ρίχτες: (Rakuten Eagles), Chihiro Sumida, Shunsuke Sato, OA-Tatsuya Imai (Seibu Lions), Yuji Akahoshi (Yomiuri Giants), Rikuto Yokoyama (Lotte Marines), Kojiro Yoshimura, OA-Kazuto Taguchi (Yakult Swallows), Masaki Oyokawa, Takuma Kirishiki (Hanshin Tigers), Tatsuya Shimizu (Chunichi Dragons), Haruka Nemoto (Nippon Ham Fighters)

Catchers : Yuto Koga (Seibu), OA-Shogo Itakura (Hiroshima Carp), Kota Ishibashi (Chunichi)

Παίκτες εξωτερικού πεδίου : Shugo Maki (DeNA BayStars), Teruaki Sato (Hanshin), Tomoya Noguchi, Kotaro Kurebayashi (Orix Buffaloes), Makoto Kadowaki (Yomiuri), Kaito Kozono (Hiroshima)

Παίκτες εξωτερικών χώρων : Kyota Fujiwara (Lotte), Shota Morishita (Hanshin), Yuto Akihiro (Yomiuri), Yuki Okabayashi (Chunichi), Chusei Mannami (Nippon Ham)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Ο ΟΑ αναφέρεται σε παίκτες που είναι υπεράριθμοι.