Νέο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για μητέρα που ζητούσε χρήματα λιμοκτονώντας την κόρη της

Σε μια 34χρονη μητέρα στο νομό Οσάκα έχει εκδοθεί νέο ένταλμα σύλληψης επειδή φέρεται να απέσπασε χρήματα από έναν συνεταιρισμό λιμοκτονώντας την κόρη της σε σημείο που να νοσηλεύεται με υπογλυκαιμία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Kasumi Nawata, εργαζόμενη με μερική απασχόληση στο Daito, φέρεται να αρνήθηκε να δώσει γεύματα στην 9χρονη κόρη της και να τη νοσηλεύει με υπογλυκαιμία κετογόνου από τις 22 έως τις 27 Ιανουαρίου, προκειμένου να εξαπατήσει τον συνεταιρισμό από 60.000 γιεν (430 δολάρια) σε πληρωμές αμοιβαίας βοήθειας.

Η τελευταία κατηγορία εναντίον της Nawata την Τρίτη ήρθε καθώς η αστυνομία υποπτεύεται ότι νοσηλεύτηκε 43 φορές στην κόρη της, ηλικίας τότε 8 ετών.

Το παιδί έχει περάσει συνολικά 332 ημέρες στο νοσοκομείο από την άνοιξη του 2018, με τη μητέρα της να εξαπατά περίπου 5,69 εκατομμύρια γεν από τον συνεταιρισμό και δύο άλλους οργανισμούς που υποτίθεται ότι θα κάλυπταν τα έξοδα του νοσοκομείου, ανέφεραν πηγές της έρευνας.

Η Nawata αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει την υπογλυκαιμία της κόρης της και ότι το αίτημά της για βοήθεια δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει τον συνεταιρισμό, ανέφερε η αστυνομία.

Οι ενδείξεις του smartphone της κ. Nawata κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έδειξαν ότι είχε καλέσει τον σύντροφό της σε ένα ταξίδι, καθώς και έναν φίλο της σε ένα ροκ μπανάκι, ανέφεραν οι πηγές.

Αν και δεν πραγματοποίησε αυτά τα σχέδια, η αστυνομία υποψιάζεται ότι νοσηλεύει την κόρη της για να κερδίσει χρόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ανέφεραν οι πηγές.

Το κορίτσι κατανάλωσε μόνο περίπου 700 θερμίδες τροφής, συμπεριλαμβανομένων των σχολικών γευμάτων, τις τρεις ημέρες πριν από τη νοσηλεία της, συμπεριλαμβανομένης μιας ημέρας κατά την οποία δεν έφαγε τίποτα, δήλωσαν η αστυνομία και το Υπουργείο Υγείας.

Η πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αντιπροσώπευε μόνο το 12-15% των ημερήσιων ενεργειακών αναγκών ενός κοριτσιού 8-9 ετών, οι οποίες είναι 1.500-1.900 θερμίδες, δήλωσε το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Η κετωτική υπογλυκαιμία, που προκαλείται από παρατεταμένη νηστεία, έχει ποικίλα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων των σπασμών και του εμετού.

Από τις 43 νοσηλείες του παιδιού, οι 39 πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο, με το κόστος να ανέρχεται σε περίπου 40.000 γεν, σύμφωνα με πηγές.

Η μητέρα φέρεται να χρησιμοποίησε τα χρήματα που λάμβανε με δόλο για να πληρώσει για εξόδους σε εστιατόρια και έξοδα κομμωτηρίου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν το νοσοκομείο παρατήρησε τη Nawata να λέει στο παιδί της μέσω τηλεφώνου “Μην τρως, μην κοιμάσαι”, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως ανέφεραν πηγές. Το κορίτσι τέθηκε στη συνέχεια υπό προσωρινή προστασία σε τοπικό συμβουλευτικό κέντρο για παιδιά.

Η Nawata αποτέλεσε αντικείμενο τριών ενταλμάτων σύλληψης μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου. Θεωρείται ύποπτη, μεταξύ άλλων, για πρόκληση τραυματισμού με τη μη σίτιση της κόρης της, με αποτέλεσμα την υπογλυκαιμία, και για τον εξαναγκασμό της να παίρνει καθαρτικά.

Αν και είπε στην αστυνομία ότι έδωσε στην κόρη της καθαρτικά για να βελτιώσει την υγεία της, η αστυνομία υποψιάζεται ότι σκόπευε να παρατείνει την παραμονή της στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει περισσότερες πληρωμές αμοιβαίας βοήθειας, καθώς το κορίτσι δεν παρουσίαζε συμπτώματα δυσκοιλιότητας, ανέφεραν πηγές.