Οι Ρώσοι επιλέχθηκαν για τους ομίλους του Billie Jean King Cup

WeLoveSports.gr

Ο 33χρονος Arantxa Rus συμπεριλήφθηκε στην ολλανδική ομάδα τένις που θα παίξει στο Billie Jean King Cup τον επόμενο μήνα. Η Captain Elise Tamaëla επέλεξε επίσης τη Suzan Lamens (WTA-195), τον 20χρονο πρωτοεμφανιζόμενο Anouk Koevermans (WTA-389) και τον ειδικό στα διπλά Demi Schuurs (WTA-842).

Η ολλανδική ομάδα πρέπει να προκριθεί στα play-off του παγκόσμιου ομίλου τον Νοέμβριο μέσω τριών αγώνων ομίλων. Αυτό λειτούργησε πέρυσι, αλλά στη συνέχεια χάθηκε το πλέι οφ με την Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα, η Ολλανδία κατέληξε ξανά στον 1ο όμιλο, μαζί με τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Νορβηγία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, τη Σερβία, τη Σουηδία και την Τουρκία.

Τέσσερα εισιτήρια

«Είμαι χαρούμενος που η Arantxa τέθηκε ξανά στη διάθεση της ομάδας», είπε η Tamaëla, η οποία πριν από ένα χρόνο είχε να κάνει χωρίς τον ισχυρότερο Ολλανδό τενίστα της στιγμής. “Με τον Arantxa ως ηγέτη της ομάδας μας, είμαστε μια από τις ισχυρότερες χώρες εκεί. Μπορώ μόνο να είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό.”

Η σημερινή νούμερο 48 στον κόσμο έχασε τη φάση των ομίλων την περασμένη σεζόν επειδή έδωσε προτεραιότητα στην ατομική της καριέρα. Επέστρεψε στην ομάδα τον Νοέμβριο, αλλά παρά τη νίκη, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα από την Ουκρανία.

Η κλήρωση των τριών ομίλων των τεσσάρων ομάδων θα γίνει στις 7 Απριλίου. Οι νικητές των ομίλων προκρίνονται απευθείας στα play-offs. Οι αριθμοί δύο διαγωνίζονται σε μια ομάδα για ένα τέταρτο εισιτήριο. Οι αγώνες (στο χώμα) θα διεξαχθούν στην Πορτογαλία μεταξύ 8 και 13 Απριλίου.