Οι Τζόκοβιτς και Σαμπαλένκα δοκιμάστηκαν στο Indian Wells

WeLoveSports.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Αρίνα Σαμπαλένκα τέθηκαν σε δοκιμασία στους αγώνες τους στον τρίτο γύρο του τουρνουά τένις του Indian Wells, αλλά κέρδισαν.

Ο πρώτος Τζόκοβιτς νίκησε τον Αλεξάνταρ Βούκιτς σε τρία σετ: 6-2, 5-7, 6-3. Η Σαμπαλένκα επέζησε από τέσσερα ματς πόντους απέναντι στον δύσκολο Πέιτον Στερνς και τελικά κέρδισε σε τρία σετ: 6-7 (2), 6-2, 7-6 (8).

Για τον Σέρβο νούμερο ένα στον κόσμο ήταν η 400η νίκη του σε τουρνουά masters. Μόνο ο Ράφαελ Ναδάλ (406) έχει περισσότερα. Με 40 τίτλους master, ο Τζόκοβιτς είναι ήδη ο κάτοχος του ρεκόρ. Ωστόσο, δεν συνέβη αυτόματα ενάντια στον αριθμό 69 στον κόσμο.

Ο Βούκιτς δυσκόλεψε πολύ τον πέντε φορές νικητή του Indian Wells. Ο Αυστραλός ήταν συνήθως το αφεντικό στα μεγάλα ράλι, αλλά με καλό σερβίς ο Τζόκοβιτς κατάφερε να κερδίσει. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λούκα Νάρντι.

Ο Μεντβέντεφ μέσα από το σπίτι του Χουρκάτς

Εν μέρει λόγω της απουσίας του κατά την περίοδο του κορωνοϊού, ο 36χρονος Τζόκοβιτς επέστρεψε στο πρόγραμμα του πάντα πολυάσχολου τουρνουά στην Καλιφόρνια για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Σχεδόν ολόκληρη η κορυφή του τένις είναι παρούσα στη δυτική ακτή της Αμερικής. Σήμερα στην πίστα θα ανέβουν μεταξύ άλλων οι Carlos Alcaraz (ATP-2), Jannik Sinner (ATP-3) και Andrej Rublev (ATP-5).

Χθες το βράδυ, ο Daniil Medvedev (ATP-4) προκρίθηκε εύκολα στον επόμενο γύρο, όπως και ο Casper Ruud (ATP-9). Όμως ο Hubert Hurkacz (ATP-8) έχασε εκπληκτικά από τον 37χρονο Γάλλο Gaël Monfils, κορυφαίο παίκτη του παρελθόντος που είναι τώρα 54ος στον κόσμο.

Ο Ολλανδός Tallon Greekpoor θα δώσει αύριο τον αγώνα του στους 32 της διοργάνωσης με τον Γερμανό Alexander Zverev (ATP-6).

Στο τουρνουά των γυναικών, η Sabalenka απέφυγε μετά βίας τον αποκλεισμό. Μόνο μετά από λίγο λιγότερο από τρεις ώρες τένις, ο Λευκορώσος νούμερο δύο στον κόσμο κέρδισε τον Αμερικανό Stearns (WTA-64). Η απόφαση ήρθε σε ένα εξαντλητικό τρίτο σετ, το οποίο διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά.

Τέσσερα ματς πόντους

Ο Σαμπαλένκα κέρδισε το σούπερ τάι μπρέικ με 8-6, αφού ο Στερνς είχε χάσει τέσσερα ματς πόντους ένα σετ νωρίτερα με 5-4 και με προβάδισμα 40-0 στο δικό του σερβίς game.

«Αυτό ήταν σίγουρα ένας από τους πιο τρελούς αγώνες μου», είπε στη συνέχεια η Sabalenka. Ένας επώδυνος αστράγαλος την είχε επίσης ενοχλήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, είπε. “Πάλεψα για να χτυπήσω κάθε μπάλα πίσω. Αισθάνομαι εντάξει τώρα, αλλά θα δούμε πώς θα πάει.”

Νωρίτερα, η Coco Gauff (WTA-3) είχε επίσης γλιτώσει τον αποκλεισμό. Η Αμερικανίδα κέρδισε τελικά με 2-6, 6-3, 7-6 (4) τη Γαλλίδα Clara Burel (WTA-47).

Η Πολωνή νούμερο ένα στον κόσμο Iga Swiatek θα είναι σε επιφυλακή. Ο πρώτος παίκτης Swiatek θα παίξει εναντίον της Linda Noskova, της 19χρονης Τσέχας που απέκλεισε τη Swiatek στον τρίτο γύρο του Australian Open τον Ιανουάριο.