Οι Alcaraz, Sinner και Swiatek γυρίζουν εύκολα περαιτέρω στο Indian Wells

WeLoveSports.gr

Ο Ισπανός Carlos Alcaraz προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά masters στο Indian Wells. Ο υπερασπιστής πρωταθλητής και νούμερο δύο στον κόσμο κέρδισε εύκολα με 6-3, 6-3 τον Fábián Marozsán.

Ο Ούγγρος (ATP-58) είχε προκαλέσει ένα τεράστιο κόλπο στο τουρνουά masters στη Ρώμη πέρυσι, κερδίζοντας τον Αλκαράζ σε δύο σετ. Και αυτή τη φορά φάνηκε να δυσκολεύει κατά καιρούς τον Ισπανό.

Όσον αφορά την ταχύτητα, κατάφερε να συμβαδίσει με τα ράλι, αλλά ο Αλκαράζ ήταν πιο συνεπής και έπαιξε τον καλύτερό του εαυτό στις σημαντικές στιγμές.

«Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν αρκετά νευρικός πριν τον αγώνα», παραδέχτηκε ο Αλκαράζ στη συνέχεια. “Θυμάμαι ότι δεν είχα καμία ευκαιρία σε εκείνο το ματς στη Ρώμη. Σήμερα ήξερα τι έπρεπε να κάνω καλύτερα”.

Ο Γερμανός Jiri Lehecka είναι ο αντίπαλος του Alcaraz στα προημιτελικά.

Δεκαοχτώ στη σειρά για τον Sinner

Ο Jannik Sinner είναι επίσης στα προημιτελικά μετά τη νίκη με 7-6 (4), 6-1 επί του Ben Shelton. Ο Ιταλός σημείωσε τη δέκατη όγδοη σερί νίκη του απέναντι στον Αμερικανό.

Ο νικητής του Australian Open και του ABN Amro Open έλαβε ήδη ένα set point στο 5-4 στο πρώτο σετ, αλλά ο Shelton κατάφερε να βγάλει ένα τάι μπρέικ. Όταν ο Sinner είχε ισοφαρίσει, το ματς είχε τελειώσει.

Αφού πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα 3-0 στο δεύτερο σετ, ο Σέλτον μπόρεσε να πάρει άλλο ένα παιχνίδι πριν ο Sinner σερβίρει τον αγώνα με αγάπη.

Στον επόμενο γύρο ο Sinner θα συναντήσει τον Τσέχο Jiri Lehecka. Το νούμερο 32 στον κόσμο ξάφνιασε τον Στέφανο Τσιτσιπά (ATP-11) σε δύο σετ: 6-2, 6-4.

Ο Swiatek κερδίζει και συναντά τον Wozniacki

Η Iga Swiatek έφτασε αβίαστα στα προημιτελικά στο τουρνουά γυναικών. Ο Πολωνός νούμερο 1 στον κόσμο κέρδισε στον τέταρτο γύρο σε σετ επί της Γιούλια Πούτιντσεβα από το Καζακστάν: 6-1, 6-2.

Η Δανή Caroline Wozniacki, πρώην νούμερο 1 στον κόσμο, είναι η επόμενη αντίπαλός της. Νίκησε τη Γερμανίδα Angelique Kerber σε δύο σετ: 6-4, 6-2.

Η 22χρονη Πολωνή ανυπομονεί για τον αγώνα με τη Βοζνιάτσκι, που έκανε την επιστροφή της πέρυσι. “Είναι μια πολύ έμπειρη παίκτρια. Νομίζω ότι παίζει πολύ καλά μετά το ρεπό της μητρότητας. Τη σέβομαι πολύ και θα είναι ένα μεγάλο ματς”.