Οι «Padel emigrants» Meijer και Richters έρχονται από την Ισπανία για τον ολλανδικό τίτλο

WeLoveSports.gr

Όταν τελειώσει η τελετή απονομής των βραβείων του Εθνικού Πρωταθλήματος Padel, οι ολοκαίνουργιοι Ολλανδοί πρωταθλητές Bram Meijer και Sten Richters καλούν τα μέλη της οικογένειάς τους στο γήπεδο. Περίπου τριάντα από αυτούς ποζάρουν ευδιάθετοι για τους φωτογράφους.

Αυτό το στιγμιότυπο έπρεπε να τραβηχτεί, γιατί ο Meijer και ο Richters δεν βλέπουν πια τόσο συχνά την οικογένειά τους. Στο κυνήγι τους να ενταχθούν στο διεθνές τοπ padel, μετανάστευσαν στην Ισπανία τον Ιανουάριο.

Ζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός ορόφου στο πίσω μέρος της Terrassa, ενός μη ελκυστικού προαστίου της Βαρκελώνης, μαζί με δύο άλλους Ολλανδούς κωπηλάτες. «Τα δωμάτια είναι ένα είδος καλύβας με σκούπα, μπορείς απλώς να περπατάς γύρω από το κρεβάτι», γελάει ο Ρίχτερς.

Αλλά χαίρονται να το συζητούν. Ένιωσαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αφήσουν πίσω την οικογένεια και τους φίλους τους. Γιατί ο μόνος τρόπος για να γίνεις καλύτερος είναι να προπονηθείς όσο το δυνατόν περισσότερο με την Ισπανική κορυφή.

Υπόχρεοι στην ιδιότητά τους

Στον τελικό του Εθνικού Πρωταθλήματος στο Αϊντχόβεν, οι Meijer και Richters κέρδισαν τους Youp de Kroon και Julian Prins με 6-2, 6-3 μπροστά σε περισσότερους από 700 θεατές. Το όφειλαν στη θέση τους να κερδίσουν τον τίτλο. Οι Richters (24) και Meijer (29) ήταν υπερασπιστές πρωταθλητές και είναι φουλ επαγγελματίες, από τους οποίους υπάρχουν ελάχιστοι στην Ολλανδία. Είναι ο έβδομος εθνικός τίτλος του Meijer και ο δεύτερος για τον νεότερο Richters.

«Αλλά η πίεση ήταν πολύ υψηλή», λέει ο Meijer. «Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε χάσει από ένα άλλο ζευγάρι Ολλανδών, οπότε ήμασταν τώρα πολύ πρόθυμοι να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε».

Ο “στρατηγός” Meijer και ο “νεαρός θεός” Richters θέλουν να φτάσουν στην κορυφή του padel μέσω Ισπανίας

Αυτό λειτούργησε: στο Αϊντχόβεν μπόρεσαν να δείξουν τι έμαθαν στη Νότια Ευρώπη τους τελευταίους μήνες. Η Ισπανία έχει περίπου 3,5 εκατομμύρια παίκτες padel, καθιστώντας την το πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα μετά το ποδόσφαιρο. Περίπου τα τρία τέταρτα των κορυφαίων εκατοντάδων στην παγκόσμια κατάταξη αποτελούνται από Ισπανούς.

Εξοργιστείτε

«Είμαστε οι καλύτεροι στην Ολλανδία, αλλά αν θέλετε να γίνετε καλύτεροι πρέπει να πάτε στην Ισπανία», λέει ο Meijer. «Εκεί ψάχνουμε για ένα υψηλότερο επίπεδο. Παίξτε πολύ και πολύ τσαντίζομαι.”

Οι Richters και Meijer βρίσκονται περίπου στην 180η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Θέλουν να ανεβαίνουν βήμα-βήμα, το πρώτο 150 είναι πλέον ο στόχος. Η προπόνηση και η μάθηση με καλύτερους παίκτες θα πρέπει να βοηθήσουν σε αυτό.

«Αυτοί οι κορυφαίοι παίκτες κάνουν πολύ λίγα περιττά λάθη και παίζουν με υψηλή πίεση», λέει ο Ρίχτερς. “Αν φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, εξαρτάται από επιλογές τακτικής. Είναι πολύ σκληρή δουλειά για εμάς να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.”

Βαρετό

Γιατί μην δείτε τη διαμονή τους στην Ισπανία ως μεταμφιεσμένες διακοπές. Ρίχτερς: “Όταν λέω στους ανθρώπους ότι ζω κοντά στη Βαρκελώνη, απαντούν με ενθουσιασμό. Αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ βαρετό, αλλά είμαστε χαρούμενοι που το κάνουμε αυτό.”

Ο Meijer προσθέτει: “Φεύγουμε από το σπίτι στις 8 η ώρα και προπονούμαστε δύο φορές. Επιστρέφουμε στο τέλος του απογεύματος. Μετά είναι ώρα για φαγητό, ξεκούραση και ύπνο. Δεν βλέπουμε σχεδόν την παραλία ή την πόλη.”

Αφού ο τίτλος του Εθνικού Πρωταθλήματος έχει γιορταστεί με φίλους και οικογένεια, οι Meijer και Richters δεν θα εμφανιστούν πολύ στην Ισπανία. Η διεθνής σεζόν padel ξεκινά. Πετάνε για Σουηδία την Πέμπτη. Τον υπόλοιπο μήνα παίζουν σε Κανάρια Νησιά, Ιταλία, Ντουμπάι και Κατάρ.