Οι Van de Zandschulp και Indische Spoor ξεκινούν καλά τη νέα εβδομάδα τένις

WeLoveSports.gr

Οι τενίστες Botic van de Zandschulp και Tallon Greekpoor ξεκίνησαν με νίκη τα τουρνουά τους ATP σε Βέλγιο και Σουηδία.

Στην Αμβέρσα, ο Van de Zandschulp νίκησε τον Ελβετό Dominic Stricker (ATP-90) σε τρία σετ (6-7 (4), 6-3, 6-3) και ο Greekpoor δυσκολεύτηκε λιγότερο στη Στοκχόλμη σε δύο σετ απέναντι στον Φινλανδό Emil Ruusuvuori. ( 7-6 (3), 6-4).

Ο Van de Zandschulp κερδίζει στην Αμβέρσα και τώρα αντιμετωπίζει τον Τσιτσιπά

Για τον Van de Zandschulp, η νίκη επί του Stricker σήμαινε εκδίκηση για την περσινή χρονιά, όταν ο Ολλανδός νούμερο 67 στον κόσμο έχασε από τους Ελβετούς στην Αμβέρσα. Μια ώθηση για τον Van de Zandschulp σε μια δύσκολη σεζόν.

Ο Έλληνας Στέφανος Τσιτσιπάς, νούμερο επτά στον κόσμο, περιμένει πλέον τον όγδοο τελικό της διοργάνωσης στο Βέλγιο.

Αφού έχασε το πρώτο σετ (έχασε δύο σερβίς πόντους στο τάι μπρέικ), ο Van de Zandschulp ανέκαμψε καλά. Δεν έδωσε νωρίς μπρέικ στο σετ δύο. Το σετ τρία δεν είχε ρεπό μέχρι που ο Van de Zandschulp αύξησε την πίεση σε 4-3 και χρησιμοποίησε το τρίτο του break point, αφού πέρασε τον Stricker με μια ωραία πάσα.

Συνεχίζεται και η ελληνική πίστα

Την ίδια περίπου εποχή, περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα βορειότερα, το Greek Spoor στη Στοκχόλμη αντιμετώπισε τους Ruusuvuori. Ο Ολλανδός νούμερο 25 στον κόσμο χρειαζόταν μόνο δύο σετ.

Το Greek Spoor κερδίζει τον Ruusuvuori για τρίτη φορά το 2023

Ήταν η τρίτη φορά αυτή τη σεζόν που η Greek Spoor νίκησε τον Φινλανδό. Αλλά δεν έγινε αυτόματα. «Άλλαξε την τακτική των προηγούμενων αγώνων, έπρεπε να προσαρμοστώ σε αυτό», είπε στη συνέχεια ο Greekpoor. Εξήγησε γιατί το πρώτο σετ ήταν τόσο δύσκολο.

Ο Greekpoor έτρεξε σε ένα πρόωρο μπρέικ (1-3), έκανε μπρέικ στα μισά του πρώτου σετ (3-4) και αργότερα δέχθηκε ένα set point με δικό του σερβίς, αλλά επέζησε. Στο τάι μπρέικ, η Φράνσεσπορ παρέμεινε πιο ψύχραιμη από τον αντίπαλό της. Ο Φινλανδός έχασε το σερβίς του δύο φορές.

Κανένας από τους δύο άντρες δεν έδωσε παιχνίδι ούτε στο σετ δύο. Μόλις το 5-4 ο Greekpoor ανάγκασε το μοναδικό break του δεύτερου σετ. Χρειαζόταν μόνο ένα ματς για μια θέση στα προημιτελικά, στα οποία θα συναντήσει τον Ρώσο προκριματικό Πάβελ Κότοφ.