Ο Έλληνας Σπούρ ξεγελιέται στη Στοκχόλμη από τον προκριματικό Κότοφ

WeLoveSports.gr

Οδυνηρή ήττα γνώρισε η Tallon Greek Spoor στα προημιτελικά του τουρνουά ATP της Στοκχόλμης. Ο αριθμός 25 στον κόσμο δεν ταίριαζε με τον Ρώσο προκριματικό Πάβελ Κότοφ, ο οποίος βρίσκεται στον αριθμό 109: 6-7 (4), 2-6.

Η διοργάνωση στη σουηδική πρωτεύουσα είχε χάσει προηγουμένως τον πρώτο υπερασπιστή πρωταθλητή Holger Rune. Ο Δανός συνθηκολόγησε με τον Σέρβο Miomir Kecmanovic: 6-7 (3), 2-6.

Ο ελληνικός στίβος χάνει από τον προκριματικό Κότοφ στα προημιτελικά στη Στοκχόλμη

Ο 27χρονος Έλληνας στίβος ήταν αρχικά ο καλύτερος παίκτης και πέτυχε και τους πόντους του πιο εύκολα, αλλά στο σερβίς του Κότοφ, ο οποίος ήταν τρία χρόνια νεότερος, πάντα δεν κατάφερε να πιέσει. Απέτυχε αρκετές φορές να φτάσει στο σημείο διακοπής και έχασε τη μία ευκαιρία που πήρε στο 4-3.

Ο Έλληνας Spoor, καλός για νίκες σε τουρνουά σε Pune και Rosmalen φέτος, φαινόταν να ενοχλείται όλο και περισσότερο από τη δική του αποτυχία. Στο 6-5, μετά από ένα όμορφο σταμάτημα βόλεϊ, ένα τυχερό netball και μια μπάλα από τον Κότοφ, ήταν σε καλό δρόμο για να πάρει το πρώτο σετ, αλλά από το 0-40 ο Ρώσος απέκλεισε τρία σετ πόντους και εξασφάλισε τάι μπρέικ. .

Σκληρός Κότοφ

Ο Χάρλεμερ είχε τρέξει ομαλά στα δικά του σερβίς παιχνίδια, αλλά στο τάι μπρέικ έδωσε όχι λιγότερους από τέσσερις πόντους σερβίς, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου του διπλού σφάλματος.

Αυτό έφερε τον σκληροτράχηλο Κότοφ, ο οποίος είχε ήδη κερδίσει στο κύριο τουρνουά έναντι των κορυφαίων εκατό παικτών Λορέντζο Σονέγκο (55) και του έβδομου πρωταθλητή Κρίστοφερ Έιμπανκς (32), στο 6-3. Δύο σερβίς αργότερα είχε κερδίσει το σετ και η ρακέτα Greekpoor έπεσε.

Στο δεύτερο σετ, ο Φράνσεπουρ πήρε αμέσως το νήμα, τόσο θετικά όσο και αρνητικά: έφτασε στο 0-40 στο εναρκτήριο παιχνίδι κόντρα στον σερβίς Κότοφ, αλλά στη συνέχεια σημείωσε πέντε πόντους στη σειρά. Η απόγνωση φαινόταν να κυριεύει τον Φράνσεπουρ, νούμερο τρία στη λίστα τοποθέτησης, ο οποίος επίσης έδειχνε τακτικά υπερβολικά ανυπόμονος στα ράλι.

Άγριο forehand

Τα περιττά λάθη της ολλανδικής πλευράς βοήθησαν τον Κότοφ να πάρει τον πρώτο του πόντο αγώνα στο 3-2, τον οποίο εξαργύρωσε αμέσως χάρη σε ένα άγριο χτύπημα του Greek Spoor.

Στο 2-5, ο Greekpoor, που δεν είχε κανένα πρόβλημα με παίκτες εκτός των κορυφαίων εκατοντάδων αυτή τη σεζόν και είχε νικήσει τον Kotov σε τρία σετ στο Australian Open στις αρχές του τρέχοντος έτους, καθάρισε πρώτα δύο match points με δικό του σερβίς. Δεν τα κατάφερε για τρίτη φορά.