Ο ελληνικός στίβος ξεκινάει την ευρωπαϊκή σεζόν στο χωμάτινο γήπεδο με νίκη στο Μόντε Κάρλο

WeLoveSports.gr

Ο Tallon Greek Spoor ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του χωμάτινη σεζόν με νίκη στο τουρνουά masters στο Μόντε Κάρλο. Ο 27χρονος τενίστας κέρδισε στον πρώτο γύρο τον Γερμανό Dominik Köpfer: 7-6 (2), 4-6, 6-2.

Απέναντι στον Köpfer, ο Fransepoor, ο οποίος είχε ήδη περάσει σχεδόν μια εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο για να συνηθίσει το χώμα, θα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που ολοκλήρωσε τη δουλειά σχετικά γρήγορα στο τρίτο σετ.

Ο γηγενής Χάρλεμερ δεν κατάφερε να πετύχει το 4-2 στο δεύτερο σετ και έχασε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Greekpoor δεν μπερδεύτηκε, πήρε αμέσως προβάδισμα μπρέικ στο τρίτο σετ και δεν το έδωσε αυτή τη φορά.

Καλό ξεκίνημα της σεζόν. κυνηγετικό είκοσι

Το παγκόσμιο νούμερο 25 μπορεί να ανατρέξει σε έναν καλό πρώτο τρίμηνο της σεζόν του τένις, με κορυφαία σημεία έναν τρίτο γύρο στο Australian Open, έναν ημιτελικό στο Ρότερνταμ και έναν τίτλο στο διπλό στο Ντουμπάι.

Δεν θα υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς τις επόμενες εβδομάδες και ως εκ τούτου έχει καλές πιθανότητες να κάνει ένα βήμα προς την πρώτη εικοσάδα της παγκόσμιας κατάταξης που επιθυμεί.

Η διαφορά μεταξύ του Greek Spoor με τον σημερινό αριθμό είκοσι, τον Γάλλο Adrian Mannarino, είναι αυτή τη στιγμή 375 βαθμοί. Ο Ολλανδός θα είχε ήδη πετύχει αυτόν τον στόχο με μια θέση στον ημιτελικό στο Μόντε Κάρλο, ένα τουρνουά κύρους όπου μπορούν να κερδίσουν πολλούς βαθμούς.

Ισχυρό πεδίο συμμετεχόντων

Ωστόσο, το έργο είναι δύσκολο, γιατί ολόκληρη η κορυφή του τένις είναι παρούσα στο πριγκιπάτο. Στη λίστα των συμμετεχόντων είναι μεταξύ άλλων οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Σίνερ και Κάρλος Αλκαράζ.

Ο Greek Spoor θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τον Αυστραλό Alex de Minaur, τον παγκόσμιο νούμερο έντεκα ή τον πρώην νικητή Stan Wawrinka.