Ο ελληνικός στίβος παλεύει και καταστρέφει τη ρακέτα, αλλά προκρίνεται στα προημιτελικά στην Αστάνα

WeLoveSports.gr

Ο Tallon Greekpoor έφτασε στα προημιτελικά του τουρνουά ATP στην Αστάνα του Καζακστάν. Ο νούμερο ένα στη λίστα σποράς προσπέρασε τον Sho Shimabukuro (ATP-148) σε περισσότερες από δύο ώρες με 7-6 (5), 6-7 (4), 6-1.

Ο Ιάπωνας προκριματικός είχε ήδη παίξει τρία ματς στην Αστάνα, δύο από τα οποία ήταν τρίσετ. Υποβλήθηκε πολλές φορές στον αγκώνα του, αλλά δυσκόλεψε αρκετά το νούμερο 24 στον κόσμο. Ο Greekpoor, ο οποίος είναι πρώτος σε τουρνουά για πρώτη φορά, επέζησε από δύο σετ στο πρώτο σετ.

Μετά από δύο σετ χωρίς service break, ο Greekpoor έσπασε τη ρακέτα του από απογοήτευση στην αρχή του τελικού σετ. Μετά από αυτό, έσπασε τρεις φορές τον Ασιάτη αντίπαλό του και δεν έχασε ποτέ άλλο παιχνίδι. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με ένα παιχνίδι αγάπης στο σερβίς του Shimabukuro, ο οποίος δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο και το χαμηλό ποσοστό λάθους στο καθοριστικό σετ.

Στους τελευταίους οκτώ το Greek Spoor θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης του Αμερικανού Sebastian Korda με τον Nuno Borges από την Πορτογαλία.

Τελικός την Τρίτη

Ο Greekpoor (27) έλαβε αντίο στον πρώτο γύρο. Το τουρνουά στο Καζακστάν διαρκεί μέχρι την Τρίτη. Ο μεσοβδόμαδος τελικός έχει να κάνει με τους τελικούς του Κυπέλλου Davis και την επακόλουθη έναρξη της ασιατικής περιοδείας.