Ο επικεφαλής της FIA Ben Sulayem αθωώθηκε για παρέμβαση σε αγώνες της Formula 1

WeLoveSports.gr

Μετά από έρευνες της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού FIA, το αφεντικό της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση στη Φόρμουλα 1. Στις αρχές του μήνα, ανακοινώθηκε ότι δύο θέματα που αφορούσαν τον Ben Sulayem βρίσκονταν υπό διερεύνηση.

Το BBC ανέφερε ότι το αφεντικό της FIA με έδρα το Ντουμπάι φέρεται να επηρέασε το αποτέλεσμα του GP της Σαουδικής Αραβίας. Επιπλέον, φέρεται επίσης να προσπάθησε να ακυρώσει το GP του Λας Βέγκας.

Η έρευνα ξεκίνησε από μια επιτροπή δεοντολογίας, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από τη FIA. Πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με 11 εμπλεκόμενους επί 30 ημέρες, αλλά δεν βρέθηκαν υποστηρικτικά στοιχεία, αναφέρει η FIA.

“Αφού εξέτασε τα αποτελέσματα της έρευνας, η επιτροπή δεοντολογίας είναι ομόφωνη στην απόφασή της ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων οποιουδήποτε είδους σχετικά με τον πρόεδρο της FIA Mohammed Ben Sulayem”, αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

“Η πλήρης συνεργασία και η διαφάνεια του προέδρου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτιμάται ιδιαίτερα”.

Αλόνσο και Λας Βέγκας

Στη Σαουδική Αραβία, ο Ben Sulayem φέρεται να ακύρωσε μια ποινή χρόνου του Fernando Alonso, δίνοντας πίσω στον Ισπανό της Aston Martin την τρίτη θέση.

Επιπλέον, στο GP του Λας Βέγκας, ο Ben Sulayem φέρεται να προσπάθησε να ακυρώσει τον αγώνα, αρνούμενος να εκδώσει άδεια. Σύμφωνα με το BBC, η προσπάθεια να μην διεξαχθεί ο αγώνας φέρεται να σχετίζεται με μια διαμάχη εξουσίας μεταξύ της FIA και της Formula One (FOM). Τελικά, ο αγώνας διεξήχθη κανονικά.

Ο Ben Sulayem είναι πρόεδρος της FIA, η οποία έχει πολλές άλλες αγωνιστικές κατηγορίες υπό την εποπτεία της εκτός από τη Formula 1, από τον Δεκέμβριο του 2021. Διαδέχθηκε τον Γάλλο Jean Todt.