Ο κορυφαίος σύμβουλος Marko δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη Red Bull μετά από “πολύ καλή συνάντηση

WeLoveSports.gr

Ο κορυφαίος σύμβουλος Χέλμουτ Μάρκο δηλώνει ότι δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα από τη Red Bull. Όπως είπε, αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας “πολύ καλής συνάντησης” με τον κορυφαίο άνθρωπο Oliver Mintzlaff της ομάδας του Max Verstappen στη Formula 1.

“Μιλήσαμε μεταξύ μας και όλα είναι πλέον ξεκάθαρα. Δεν θα αποβληθώ και αν υπάρχει κάποιος που το επιθυμεί αυτό: δεν υπάρχει νομική βάση γι’ αυτό”, δήλωσε στο Sky Sports και σε άλλους.

Διαρροή πληροφοριών

Οι φήμες για πιθανή αποβολή του 80χρονου Μάρκο έγιναν όλο και πιο επίμονες την Παρασκευή ενόψει του αγώνα στη Σαουδική Αραβία. Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα ήταν αυτός που είχε διαρρεύσει ευαίσθητες πληροφορίες για τον επικεφαλής της ομάδας Christian Horner.

Ο Horner απαλλάχθηκε πρόσφατα για διασυνοριακή συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκα υπάλληλο της ομάδας Formula 1 της Red Bull, αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος του θέματος. Κυκλοφόρησε ένα e-mail που περιείχε μάλλον σαφή screenshots από συνομιλίες στο WhatsApp που φέρεται να είχε ο Horner με τη γυναίκα που τον κατήγγειλε.

“Η ηρεμία πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα”, δήλωσε ο Μάρκο. “Συμφωνήσαμε σε όλα τα σημεία. Θα συνεχίσω, έχω ακόμα τριετές συμβόλαιο. Το ότι θα είχα διαρρεύσει είναι εντελώς ανόητο. Είμαι ήδη χαρούμενος που ξέρω λίγο για το πώς λειτουργεί το κινητό μου. Δεν είχα δει ποτέ πριν αυτές τις συνομιλίες”.

Μετά τον αγώνα στη Σαουδική Αραβία, ο Horner αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Marko. “Τον γνωρίζω από το 1996 και παίζει σημαντικό ρόλο μαζί μας. Στα σχεδόν 81 του χρόνια, εξακολουθεί να έχει κίνητρα. Η σχέση μου μαζί του δεν αποτελεί θέμα. Είναι ειλικρινής, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που είναι”.

Το μέλλον του Χέλμουτ Μάρκο φέρεται να συνδέεται με αυτό του Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής φέρεται να έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του που ορίζει ότι σε περίπτωση αποχώρησης του ίδιου του Μάρκο, δεν θα είναι πλέον δεμένος ούτε με τη Red Bull.