Ο Μάρκο αβέβαιος για το δικό του μέλλον στη Red Bull, ο Φερστάπεν θέλει να μείνει ο Αυστριακός

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν ξέσπασε κατά του συμβούλου της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, λίγο μετά την κατάκτηση της pole position στη Σαουδική Αραβία. Ο 80χρονος Marko απευθύνθηκε στη θέση του στην επιτυχημένη αγωνιστική ομάδα λίγο πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Marko φέρεται να αντιμετωπίζει ποινή αποβολής μετά την αναταραχή της περασμένης εβδομάδας στο Μπαχρέιν, η οποία αφορούσε σε μεγάλο βαθμό τη διαμάχη γύρω από τον επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner. Λέγεται ότι ήταν αυτός που διέρρευσε ευαίσθητες πληροφορίες για το αφεντικό της ομάδας Horner στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Marko δεν μπορούσε να πει με σιγουριά στην Τζέντα στον αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ORF αν θα είναι ακόμα εκεί στο επόμενο GP της Αυστραλίας. Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποβολής του από την ομάδα.

“Είναι δύσκολο να το εκτιμήσουμε αυτό. Αλλά στο τέλος εγώ αποφασίζω τι θα κάνω. Η θεωρητική δυνατότητα υπάρχει …”, δήλωσε ο Μάρκο.

“Είναι μια πολύπλοκη κατάσταση. Θέλουμε την ειρήνη μέσα στην ομάδα. Θα είναι μια μεγάλη χρονιά με 24 αγώνες και θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό”.

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, ο Verstappen ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Marko. “Τον σέβομαι πολύ. Έχουμε πετύχει πολλά μαζί. Είμαι πιστός και όλοι το γνωρίζουν αυτό, ακόμα και στην κορυφή της ομάδας”.

“Είναι σημαντικό να παραμείνει. Οι παίκτες-κλειδιά πρέπει να μείνουν. Αν απομακρύνεις έναν πυλώνα δεν είναι καλό για μένα. Ο Χέλμουτ πρέπει να μείνει. Έχει χτίσει αυτή την ομάδα μαζί με τον Ντίτριχ Μάτεσιτς και αξίζει σεβασμό, υποστήριξη και αφοσίωση”.

Ο Μάρκο είναι έμπιστος του Φερστάπεν. Αυτός έφερε τον Limburger στη Formula 1 σε ηλικία 16 ετών.

Ο Verstappen φέρεται να έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του στη Red Bull που του επιτρέπει να φύγει νωρίτερα αν ο Marko εγκαταλείψει την ομάδα. Αν είναι έτσι, τότε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την ομάδα της Mercedes, όπου ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton αποχωρεί μετά τη φετινή σεζόν.