Ο Πέρεζ απογοητεύεται από το δικό του δημοσίευμα: “Αυτό το Σαββατοκύριακο πρέπει να είναι τέλειο

WeLoveSports.gr

Για τον Sergio Pérez είναι ο πιο σημαντικός αγώνας Formule 1 της χρονιάς για το τέλος. Η μεξικάνικη Red Bull-teamgenoot του Max Verstappen διεξάγει το Σαββατοκύριακο στο Autódromo Hermanos Rodríguez τη δική της θριαμβευτική διαδρομή: το grand prix του Μεξικού.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, μου έχει μείνει πάρα πολύς κόσμος μέσα”, είπε ο Pérez, ο οποίος το επόμενο Σαββατοκύριακο στο GP των Verenigde Staten στο Τέξας είχε πολύ κόσμο από τους Μεξικάνους οπαδούς.

“Εδώ θα γίνει ένα σχέδιο. Έχω ανέβει στο βάθρο περισσότερο, αλλά έχω μια ιδέα για το πώς θα είναι όταν κερδίσω εδώ. I ga er all aan doen.”

Perfectie vereist

Δεν είναι η χρονιά του Pérez στη Φόρμουλα 1. Na twee zeges in de eerste vier races staat hij nu al veertien races droog. En dat terwijl Verstappen vijftien van de in totaal achttien races van dit jaar won. Αν ο Pérez σε έναν από τους δύο αγώνες είχε γίνει καλύτερος από τον Verstappen, αυτό ήταν αποδεκτό. Ωστόσο, ο νικητής του Γκραν Πρι είναι το 2023 πολύ σταθερός.

“Αυτό είναι ένα πολύ διαφορετικό Σαββατοκύριακο από όλα τα άλλα. Ένα Σαββατοκύριακο που πρέπει να είναι τέλειο”, είπε ο Pérez. “Αυτό είναι το καλύτερο Σαββατοκύριακο της σεζόν. Είναι ο αγώνας που θα κερδίσω. Αυτό θα μπορούσε να το πει ο καθένας από τους συναθλητές του για την κούρσα του, αλλά αυτό είναι πραγματικά έτσι. Ξέρω ότι είναι πολύ ωραία. Και νομίζω ότι έχω το αμάξι που μπορώ να έχω”.

Ο Pérez είναι γενικά στο Mexico-Stad. Overal hangen posters, ook over de ‘rivaliteit’ tussen him en Verstappen. Η διοργάνωση του grand prix επιτρέπει στους οπαδούς να τον αφήσουν να φύγει με το hashtag #RACEPECT.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν στο Τέξας πολλά αγόρια που έπρεπε να φιλοξενηθούν και αυτό το Σαββατοκύριακο ο Verstappen πήρε επιπλέον σωματοφύλακες για να εγγυηθεί το απόρρητο. Pérez: “Είναι πολύ σημαντικό να βγάλουμε αυτό το μήνυμα (σεβασμού, σ.σ.). Buiten de baan hebben we respect, op de baan strijden we tegen elkaar. We moeten kijken naar de sportieve kant, niet naar de rivaliteit”.

Kwalificatie cruciaal

“Die boodschap willen we als land uitstralen. De strijd is op de baan, niet daarbuiten. Er is nothing geks aan. Είμαστε αθλητές και θέλουμε να κερδίσουμε, γι’ αυτό κάνουμε τα πάντα. Και αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μαξ ή ο Φερνάντο Αλόνσο είναι η ομάδα μου. Είσαι ομαδικός και θα κερδίσεις πάντα”.

Για να κερδίσετε πρέπει να ενημερώσετε όλες τις λεπτομέρειες. Στο Ώστιν ο Πέρεζ και η ομάδα του δεν είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν για τον εαυτό τους. “Εδώ θα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί, αυτό με έχει ξεπεράσει. Νομίζω ότι είμαστε σε δύσκολη θέση”, δήλωσε ο Pérez. “Η ποιότητα είναι κρίσιμη. Δεν είναι εύκολο να έρθουμε εδώ μέσα”.

De strijd om de startposities is dit jaar niet bepaald het sterkste punt van Pérez. Μετά το γκραν πρι του Μονακό ο Μεξικανός δεν κατάφερε να βγάλει το τελευταίο σκέλος της βαθμολογίας. Ook later in het seizoen ging het nog enkele keren mis, waardoor hij de races moest beginnen vanaf een slechte uitgangspositie.

Goed omgaan met banden kan Pérez daarentegen beter, and dat is ook nuttig in Mexico-Stad. “Waarschijnlijk wordt het zondag een race met éen stop. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις ζώνες που θα εξοικονομήσουμε για να σταματήσει η διαδρομή”.