Ο τενίστας με αναπηρικό αμαξίδιο De Groot ισοφαρίζει το ρεκόρ του Vergeer με νίκη στο Australian Open

WeLoveSports.gr

Ο τενίστας με αναπηρικό αμαξίδιο Diede de Groot κέρδισε το Australian Open για έκτη φορά. Στον τελικό νίκησε τη Yui Kamiji από την Ιαπωνία σε ίσια σετ: 7-5, 6-4.

Για τη De Groot, είναι η 21η νίκη της σε Grand Slam, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Esther Vergeer και ο 13ος τίτλος Grand Slam στη σειρά.

Ο De Groot έχει ήδη κερδίσει το Australian Open για έκτη φορά. Ήταν η καλύτερη στο Roland Garros τέσσερις φορές, θριάμβευσε στο Wimbledon πέντε φορές και επίσης κέρδισε το US Open έξι φορές.

Ο μόλυβδος έφυγε

Στο πρώτο σετ, ο Ντε Γκρουτ έδωσε προβάδισμα 5-2, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά για τον Ολυμπιονίκη. Στο δεύτερο σετ σημειώθηκε το δεύτερο match point.

Δείτε τον καθοριστικό βαθμό στον τελικό κόντρα στον Καμίτζι εδώ:

Στο τένις με αναπηρικό αμαξίδιο, ο 27χρονος De Groot από το Oudewater δεν έχει κανένα ταίρι εδώ και χρόνια. Βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης από τον Μάρτιο του 2018. Το 2021 κέρδισε το Golden Slam: κέρδισε όλα τα τουρνουά Grand Slam και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόσο στο απλό όσο και στο διπλό.

Τα επόμενα χρόνια κέρδισε επίσης όλους τους τίτλους στο Australian Open, στο Roland Garros, στο Wimbledon και στο US Open.