Ο Φερστάπεν αφήνει ελάχιστα στοιχεία για τον παραπαίοντα Χόρνερ: “Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά

WeLoveSports.gr

  • Louis Dekker

    Ρεπόρτερ της Φόρμουλα 1

  • Louis Dekker

    Ρεπόρτερ της Φόρμουλα 1

“Δεν με επηρεάζει. Είμαι συγκεντρωμένος στο μονοθέσιο και στον εαυτό μου. Ελπίζω ότι αυτό το θέμα θα λυθεί σύντομα”. Ο Max Verstappen δεν θέλει να πει πολλά περισσότερα για το αφεντικό της ομάδας του Christian Horner στη Red Bull Racing.

Δεν υπάρχει διαφυγή στο Bahrain International Circuit, όπου ξεκινά αυτή την εβδομάδα η νέα χρονιά της Formula 1. Ο ίδιος ο Horner φέρεται να ταξιδεύει στο Μπαχρέιν μόνο σήμερα και δεν θα εμφανιστεί σήμερα στην πίστα. Την Πέμπτη διεξάγονται τα πρώτα δοκιμαστικά της νέας σεζόν της Formula 1. Μέχρι τότε αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει αν θα επιτραπεί ή όχι η παραμονή του 50χρονου επικεφαλής της ομάδας.

Εν τω μεταξύ, οι δημοσιογράφοι εκτοξεύουν την ίδια ερώτηση στον Verstappen σε κάθε είδους παραλλαγή. Τι γνωρίζει για το μέλλον του αφεντικού της ομάδας του; Πιστεύει ότι ο Horner μπορεί να παραμείνει μετά από όλες τις καταγγελίες για διασυνοριακή συμπεριφορά; Και θα έχει αυτό συνέπειες στην απόδοση της αγωνιστικής στάνης, η οποία ξεκινά τη σεζόν ως πανίσχυρο φαβορί;

“Η Formula 1 είναι ένα ομαδικό άθλημα και αφορά τη στενή συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό που έχουμε τις μύτες στην ίδια κατεύθυνση και που αυτό επιλύεται τόσο γρήγορα”, δήλωσε ο Verstappen.

“Δεν μπορώ να πω πολλά άλλα γι’ αυτό. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Πρέπει να περιμένουμε την έρευνα και το αποτέλεσμά της. Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία θα γίνει σωστά και θα αντιμετωπιστεί”.

“Περιμένω υπομονετικά αυτό που πρόκειται να συμβεί. Το να λέμε όλα τα είδη των πραγμάτων δυνατά δεν είναι πάντα σοφό. Αυτό το έχω μάθει τα τελευταία χρόνια”.

Μπορεί η Red Bull Racing να τα καταφέρει χωρίς τον Horner; Τι θα συμβεί στον αγωνιστικό στάβλο αν πεθάνει το μακροβιότερο αφεντικό ομάδας στη Formula 1; Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του; Αυτά είναι δοκιμαστικά κυκλικά ερωτήματα για να αποσπάσουν απαντήσεις από τον Verstappen. Η τελευταία προσπάθεια ενός Άγγλου δημοσιογράφου στέφθηκε με επιτυχία.

“Ο Κρίστιαν είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Ο Κρίστιαν είναι πολύ σημαντικός για μας. Διαφορετικά δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα”, ξεκινά ο Verstappen. Στη συνέχεια φιλοσοφεί φωναχτά για δύο σενάρια. Ο τρεις φορές πρωταθλητής ζυγίζει τα λόγια του.

“Αν χάσει μερικούς αγώνες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η ομάδα είναι σαν ένα σπίτι και ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει και ποια είναι τα καθήκοντά του. Αν πάρει περισσότερο χρόνο, γίνεται κάτι διαφορετικό. Αν ένας από τους αρχηγούς σου φύγει, φυσικά έχει συνέπειες, αλλά δεν το σκεφτόμαστε αυτό προς το παρόν”.

Στη συνέχεια, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού FIA, το ίνδαλμα της F1, Lewis Hamilton, δέχθηκε επίσης μια ερώτηση για τον Horner. Με λίγα λόγια: πιστεύει ο επτά φορές πρωταθλητής ότι ένα αμφιλεγόμενο αφεντικό ομάδας που αποτελεί αντικείμενο έρευνας για ανάρμοστη συμπεριφορά είναι ευπρόσδεκτο στο paddock; Μπορεί ο Horner να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια της δίκης;

“Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση”, ξεκίνησε ο οδηγός της Mercedes. “Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διατηρήσουμε το άθλημά μας και το εργασιακό περιβάλλον ασφαλές. Κάθε ισχυρισμό πρέπει να τον παίρνουμε πολύ σοβαρά”.

Ο Χάμιλτον παραμένει επιφυλακτικός: “Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά πρέπει να επιλυθεί γρήγορα και κατάλληλα. Αυτή η υπόθεση κρέμεται πάνω από το άθλημα. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί και τι επιπτώσεις θα έχει. Είναι μια σημαντική στιγμή για το άθλημα”.

Ricciardo

Ο μόνος άλλος οδηγός που έχει όντως όρεξη να πει κάτι για το παρατεταμένο ζήτημα στη Red Bull Racing είναι ο πρώην υπάλληλος Daniel Ricciardo. Ο πρώην συναθλητής του Max Verstappen οδηγεί φέτος για τη δεύτερη ομάδα της Red Bull (RB, πρώην AlphaTauri). Ο Ricciardo τονίζει ότι η καταιγίδα στην παλιά του αγωνιστική στέγη τον προσπερνάει σε μεγάλο βαθμό.

“Φυσικά και αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει και ξέρουμε ότι συμβαίνουν πολλά, αλλά δεν με αποσυντονίζει. Επικεντρώνομαι στον εαυτό μου, στον τρόπο οδήγησής μου και στην ομάδα. Έχουμε πολλά στο μυαλό μας τόσο σύντομα πριν από την έναρξη της σεζόν και έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να εξοικειωθούμε με το αυτοκίνητο”.

Όταν ρωτήθηκε, ο 34χρονος Αυστραλός παραδέχεται ότι η υπόθεση τον ενοχλεί. “Το βρίσκω απίστευτα ενοχλητικό και λυπάμαι τον Christian”, είπε.

“Τον γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό και ήταν πάντα καλός μαζί μου. Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξει μια λύση που θα είναι δίκαιη και αποδεκτή από όλα τα μέρη. Ελπίζω πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, ώστε να μην αποσπάσει ακόμα περισσότερο την προσοχή του ίδιου και της ομάδας του”.