Ο Φερστάπεν ξεκινά τη νέα σεζόν της Φόρμουλα Ένα με την pole position στο Μπαχρέιν

WeLoveSports.grΤροποποιημένο

Ο Max Verstappen θα εκκινήσει από την pole position στο Grand Prix του Μπαχρέιν το Σάββατο. Ο οδηγός της Red Bull ήταν ταχύτερος στην καθοριστική τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Charles Leclerc (Ferrari) υστέρησε 0,228 δευτερόλεπτα και θα εκκινήσει δεύτερος.

Ο George Russell (Mercedes) ξεκινά στην τρίτη θέση, ο Carlos Sainz (Ferrari) στην τέταρτη και ο team-mate του Verstappen, Sergio Pérez, στην πέμπτη. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής συνεχίζει έτσι την καλή του πορεία μετά το χειμώνα και κάνει μια καλή πρόβα τζενεράλε για τη νέα σεζόν.

Μετά την πρώτη περίοδο, μόνο οι Sainz και και Lance Stroll ήταν (κάπως εκπληκτικά) ταχύτεροι από τον Verstappen. Οι Guanyu Zhou, Vallteri Bottas, Logan Sargeant, Esteban Ocon και Pierre Gasly ήταν οι εγκαλούμενοι. Η απογοήτευση ήταν ιδιαίτερα έντονη στο Alpine: οι επιδόσεις των Ocon και Gasly δεν αποτελούν καλό οιωνό για τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν.

Ισχυρή δεύτερη περίοδος

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, ο Verstappen έδειξε την κλάση του. Ωστόσο, δεν ήταν ο ταχύτερος. Αυτός ήταν ο Charles Leclec. Οι Yuki Tsunoda, Stroll, Alexander Albon, Daniel Ricciardo και Kevin Magnussen έμειναν εκτός.

Στην τελευταία περίοδο, οι κατατακτήριες δοκιμές κορυφώθηκαν με μια απευθείας μάχη μεταξύ Leclerc και Verstappen. Πέρυσι, ο Μονεγάσκος της Ferrari ήταν συχνά ο καλύτερος σε τέτοιες μονομαχίες, αλλά όχι αυτή τη φορά.

Για τον Verstappen, είναι μια μεγάλη ώθηση. “Έρχεται ως μια μικρή έκπληξη. Αλλά στις κατατακτήριες δοκιμές το μονοθέσιο αισθάνθηκε λίγο καλύτερα. Υπήρχαν αρκετά πράγματα για να τελειοποίηση. Αλλά αυτό πήγε καλά”.

Δύσκολες εκπαιδευτικές συνεδρίες

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Verstappen δεν κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν. Ενώ οδήγησε τον έκτο ταχύτερο χρόνο στις δύο πρώτες δοκιμαστικές περιόδους της Πέμπτης, την Παρασκευή τερμάτισε τρίτος.

Ειδικά σε αυτές τις πρώτες δοκιμές, ο Verstappen έψαχνε ξεκάθαρα το καλύτερο στήσιμο του μονοθεσίου του,